Jazz és levendula: óriási buli lesz Pannonhalmán

  Július 1-3. között rendezik meg a Pannonhalmi Szent Márton Jazzfesztivált, amelyen nemcsak koncertek és a virágzó levendula, hanem a levendulás édességek és apátsági borok miatt is érdemes részt venni.

   

  A „Közösségben vagyunk" jelmondattal meghirdetett Szent Márton-év programsorozatába illeszkedik a hétvégi Pannonhalmi Szent Márton Jazzfesztivál, amelynek fő helyszíne a monostor levendula- és gyógynövénykertje lesz, írja a turizmus.com.

  A műsort a Pannonhalmi Bencés Gimnázium idén 10 éves Bencés Big Bandje nyitja Majsai Gábor énekes és Muck Ferenc, illetve Jasper Andor szaxofonosok közreműködésével. Őket a 2016-ban hazánkban csak Pannonhalmán koncertet adó Tony Lakatos Quintet és az est fénypontjaként a németországi [re:jazz] követi.

  Fotó: Pannonhalma Élmény


  A második napot Zolbert és zenekarának élő show-ja indítja, majd a folytatásban szintén magyarországi debütálásra érkezik Igor Geržina a New Generation Band nevű csapatával Horvátországból, valamint a kortárs jazz világhírű képviselője, Jessy J öttagú zenekarával az USA-ból, aki nem kisebb sztárok oldalán tűnt fel szaxofonjával, mint az Aerosmith, Michael Bublé, Jessica Simpson vagy a Temptations.

  A fesztivál hétvégéjével egy időben és a következő héten, egészen július 10-ig zajlanak a Pannonhalmi Levendulanapok., A monostor gyógynövénykertjében, gyógynövényházában és az Apátsági Múzeum udvarán a levendulatermesztés történetéhez és felhasználásához kapcsolódó múzeumpedagógiai programokat, interaktív kézműves foglalkozásokat tartanak. Lesz levendulacsokor-kötés, táskadekoráció- és aromakeverék-készítés is.

  Az illatos lila gyógynövény megjelenik a kulináris kínálatban is: a fesztiváli hétvégén a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) gasztronómiai társulás néhány tagja – köztük a Viator Apátsági Étterem – levendulára hangolt fogásokkal örvendezteti meg a látogatókat. Július 3-án pedig első alkalommal rendezik meg a SVÉT mintájára a Pannonhalmi Levendula SWEET édességünnepet, amely során cukrászmesterek, kézműves cukrászdák és csokoládémanufaktúrák levendulás finomságait lehet megkóstolni.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!