Gyereknapon is kinyit a Mikulásgyár

Tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó minőségű játékokat várnak a Millenáris Parkba május 28-29-én.

Jótékony akciókra nem csak karácsony környékén van szükség, ezért 2016-ban a Mikulásgyár a melegebb időszakokban is kinyitja adománygyűjtő üzemét. Ennek köszönhetően gyereknapon is hozhatnak majd adományokat a nyári Mikulásnak.

A karitatív akció a Millenáris Parkban nyitja meg majd kapuit. Idén elsősorban tartós élelmiszereket várnak, de tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó minőségű játékokat is átvesznek majd az önkéntesek.

A téli lendület kitartFotó: Mohai Balázs, MTI

A Mikulásgyár az egészséges táplálkozás fontosságára próbálja felhívni a figyelmet. Zsolnai Endre, a karitatív akció szervezője szerint minden gyermekek számára arra lenne szükség, hogy olyan élelmiszerekhez jussanak, amelyek vitaminokban és tápanyagokban gazdagok. Különösen fontos lenne ez a szegényebb családokban élő gyermekeknek, ahol az egészséges étkezés megoldása problémát jelent, így az asztalra leginkább csak kenyér, tészta és krumpli kerül. Az adományozóktól most azt kéri a Mikulásgyár, hozzanak "dobozos" gyümölcsleveket is, hogy a melegebb időben, ezekkel is támogatni tudják a rászorulókat.

A két nap alatt összegyűlt adományokat a Magyar Posta és Posta Logisztika segítségével juttatják majd el a Vöröskereszthez és onnan a rászorulókhoz.

A Mikulásgyár mellett, a helyszínen számos gyerekprogram lesz. A Mikulásgyárba adományt hozók a legtöbb programot ingyenesen látogathatják.

Az akció ideje: 2016. május 28-29. 10.00-18.00 h

A Mikulásgyár akciójához csatlakozott egy balatonfüredi esemény is. Füred kapitány, a balatoni mesehős és barátai, a kikötőben várják a gyerekeket vasárnap: a BAHART sétahajóit ingyenesen használhatják a 14 év alatti gyerekek. Az ide hozott dobozos almaleveket is beszállítják majd a budapesti Mikulásgyár-raktárba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek