Ingyen sörrel csábítják a fesztiválozókat Békéscsabára

Százfajta sört lehet kóstolni június 14. és 18. között a 16. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelynek pénteki főzőversenyén ugyanennyi csapat készít bográcsban csülökpörköltet.

Csabaisorfesztival.hu

 A fesztivál első napján ejtőernyővel érkezik az első, 30 literes söröshordó, amelynek tartalmát ingyen mérik ki a legszomjasabb látogatók között - írja az MTI. A fesztiválon a főtámogató Pécsi Sörfőzde mellett a kisüzemi házi sörfőzdék termékei, valamint spanyol, cseh, német, angol és szlovák sörök is megjelennek. Lehet majd kóstolni grapefruitos búzasört, szűretlen csokoládés sört, amelynek belga étcsoki adja a finoman keserű ízét, és ott lesz a 2013-ban a világ legjobb sörének választott Primátor sörgyár szűretlen búzasöre is.

Vozár Attila ultramaratonista segítségével sörfutást is szerveznek: a versenyzőknek a 4 kilométeres táv alatt 4 alkoholmentes dobozos sört kell elfogyasztaniuk. Pénteken Prohászka Béla, a rendezvény gasztronómiai házigazdája és Kovács Lázár sztárszakács főz "látványbográcsban" körülbelül ezer adag csülökpörköltet. Szombaton rendezik meg a több mint száz csapat részvételével zajló csülökpörkölt-főzőversenyt, amelyen Magyarország legjobb pörköltjét százezer forinttal díjazzák. A versenyre érkeznek csapatok Felvidékről, Erdélyből és Németországból is.

Csabaisorfesztival.hu

 A fesztivál kísérőrendezvénye a június 17. és 19. között, Békéscsaba főterén megrendezendő Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, amelyre mintegy hetven kiállító érkezik: a magyar népművészek és termelők mellett erdélyi, vajdasági és kárpátaljai kiállítók is részt vesznek az ingyen látogatható eseményen. A fesztiválon fellép mások mellett a Wellhello, a Halott Pénz, a Kowalsky maga Vega, a Tankcsapda, az Irie Maffia, a Hooligans, Nagy Feró és a Beatrice, Kis Grofó, Szikora Róbert és az R-Go, valamint Ákos.

Idén először sikerült külföldi sztárvendéggel is szerződniük, szombaton több mint 10 év után Európában először Békéscsabán lép élő show-val a közönség elé a 90-es évek popformációja, a La Bouche. A csapat sztárvendége Tania Evans, a Culture Beat énekesnője lesz. Bővebb információ az esemény oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek