Nyáron is járhat színházba: több mint 200 programmal várja a Kultkikötő

Több mint 200 programot rendez az idén nyáron a KULTKIKÖTŐ. Rejtő Jenő-előadás, Quimby-koncert, musical, kertmozi és borkóstoló is lesz.

Már csak egy hónap, és indul a nyári kultúrszezon a Balaton déli partján. Az idén 11 éves KULTKIKÖTŐ két hónapon át, három helyszínen, több mint 200 programmal, ősbemutatókkal, zenés és prózai színházi előadásokkal, koncertekkel, táncelőadással, családi programokkal, kertmozival, kiállításokkal és borkóstolókkal várja a kulturális kikapcsolódásra vágyókat. 

Fotó: Kultkikötő

Az idei műsorban a budapesti és vidéki társulatok, kőszínházak és függetlenek előadásai, nagy- és kamarakoncertek egyaránt megtalálhatók.

Két ősbemutatóval indul a nyár. Balatonföldváron mutatja be Pindroch Csaba Sebes T. Antal Segítség! Megnősültem! című regényéből készülő egyszemélyes vígjátékát június 24-én. Ugyanezen a hétvégén látható Szilas Miklós Balatoni legendák – Helka és Kelén című interaktív zenés mesejátéka, amely egyaránt szól kicsikhez és nagyokhoz. Szabadtéri ősbemutatóra készül az ExperiDance Társulat is, a Grand Voyage: Nostradamus – Világok vándora című szuperprodukció egy kultúrákon, földrészeken és történelmi korokon átívelő hatalmas utat tár elénk, melyen a tánc vezet végig.

Különleges zenei stílusokból sem lesz hiány: a '20-30-as évekbe kalauzolnak el Huzella Júlia és Ficza István előadásában az Egy férfi és egy nő filmdalai és sanzonjai, a Broadway hangulatát idézi meg Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra, Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert pedig Pest titkos zugait járja végig gitárral és dalokkal. A beat-korszakban játszódik az Egy fenékkel két lovat című zenés komédia, a Madách Színház Bepasiztunk című produkciója pedig az igazi rock and roll-életérzést képviseli.

A fellépők között szerepel Tóth Vera és Hernádi Judit is, lesz Rejtő Jenő-előadás, A víg özvegy az operett, az Apácák pedig a musical műfaj kedvelőinek okoz majd feledhetetlen estét. A Quimby idén is a földvári nagyszínpadot rázza meg, Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László pedig megzenésített kortárs versekkel várja a nézőket.

Bővebb információ, részletes program és kedvezményes elővételi online jegyvásárlás: a kultkikoto.hu oldalon található.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek