Július első hétvégéjén ünneplik a gönci barackot

Július 2-án és 3-án tartják az idei Gönci Barack Vigasságot Boldogkőváralján, ahol a gönci barackot lekvár, fagylalt és pálinka formában is megünneplik.

 

Fotó: Gönci Barack Vigasságok

Itt minden a barackról szól és abból készült helyi finomságokról szól majd, így aztán a gyümölcs lekvár, szörp, palacsinta, rétes, fagyi és persze pálinka formájában is kóstolható. De lehet majd falatozni a környék neves éttermei közül például az Anyukám Mondta legendás fogásaiból, a Sárga Borház grillrácson sültjeiből, az Aranygombos házias kínálatából, a Kassai Séfek kreatív ételeiből, a Keszegsütő ropogós finomságaiból és a helyiek eszeveszetten ízletes barackos gombócaiból is.

A Gönci Barack Vigasság ideje alatt a Bestillo Pálinkaházban különleges "párlatvezetést" tartanak, ahol megnézhető, hol született a barackünnep ötlete és, hogy hogyan készül a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka. A gasztronómia mellett aztán lesznek majd kézműves bemutatók és foglalkozások, a gyerekeknek kollektív meseolvasás és ámulhatnak majd bűvészmutatványokon is. A szombati fellépők között a Kowalsky meg a Vega és a Blahalouisiana zenekart találjuk, a vasárnap meghívott sztárvendége pedig Freddie lesz. Bővebben a programokról itt olvashat.

Forrás: Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek