Művészeti fesztivált tartanak pünkösdkor az Őrségben

Művészeti fesztivált tartanak pünkösdkor az Őrségben

Koncertekkel, képzőművészeti és fotókiállításokkal, filmbemutatóval és művészeti témájú előadásokkal, valamint szórakoztató programokkal várják azokat, akik május 13. és 16. között ellátogatnak a Virágzás napjai pünkösdi fesztiválra az Őrségbe – közölte az MTI-vel hétfőn Sülyi Péter, a fesztivál főszervezője.

A Színház és Filmművészeti Egyetem Hallgatóinak előadása a tavalyi fesztiválonFotó: Simon Attila / Viragzasnapjai.hu

Az idei fesztivál központi eseménye a Hamvas Béla-emléknap lesz pünkösd vasárnapján. A szervezők a Hamvas Alapítvánnyal közösen fotókkal, filmvetítéssel, képzőművészeti alkotásokkal és Hamvas művein keresztül idézik fel a 20. század egyik legnagyobb magyar gondolkodójának alakját, Rátóti Zoltán és Rudolf Péter színművészek közreműködésével - monda. Hozzáfűzte: az érdeklődők szombat este részleteket láthatnak Katona Zsuzsa és Nyeste Péter készülő Hamvas Béla-portréfilmjéből.

Az idei, immár 23. Virágzás napjai őrségi pünkösdi fesztivál megnyitója pénteken a kercaszomori református templomban lesz, ahol Kokas Katalin hegedűművész tanítványaival, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóival ad közös koncertet.

Szombaton Kokas Katalin és a 83 éves Vásáry Tamás zongoraművész-karmester közösen lép fel a fesztivál központi helyszínének számító Malom Látogatóközpontban Őriszentpéteren. Ugyancsak szombaton az őriszentpéteri Pajtaszínházban játszik a Másik János Heart Rock Company, vasárnap ugyanott a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar zenél.

A Malomban péntek este Szomjas György filmrendező nyitja meg Ardai Ildikó textilművész kiállítását, majd ugyanott megnyílik Anna Margit, Bálint Endre, Lossonczy Tamás és Vajda Lajos közös minitárlata és Kézdi Anna fotókiállítása is. Szombaton Badinszky-Tolvaj Annamária Női lélek cím fotókiállítását a Pajtaszínházban nyitják meg.

A rendezvény zárónapján, hétfőn Kelemen Barnabás hegedűművész szóló koncerttel lép fel a "fény templomában", a veleméri Szentháromság templomban, délután pedig a Zala Szimfonikus Zenekar zárja a fesztivált az őriszentpéteri Művelődési Házban.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek