Felállítják a fészer mását, ahonnan az első Harley kigurult

Veteránok, sosem látott ritkaságok, és ultra vagány kinézetű custombike-ok - Magyarország egyetlen Harley-Davidson múzeuma ismét összeáll júniusban az Open Road Fest-en.

Open Road Fest

 A múzeum nemcsak vasparipák tucatjait vonultatja fel a június 8. és 12. közötti motoros fesztiválon, hanem számos relikviát és fényképet is, miközben elhozza annak a fészernek a tökéletes mását is, amelyből az első Harley-Davidson kigurult.

Open Road Fest

 A múzeum 2009-ben jött létre, és még abban az évben a múzeumba látogatott Jean Davidson is. "Könnybe lábadt a szeme, amikor meglátta a bejáraton a feliratot: HARLEY-DAVIDSON MOTOR CO. Azt mondta, ezt az eredeti faházra az ő nagyapja festette fel"- idézi a közlemény Lugosi Mihály, a Harley-Davidson múzeum társalapítóját.

A múzeum azonban idén egy újdonsággal is készül: az 1903-ban épült faház másolatában állítják ki a régi műhely szerszámait, de láthatók majd fényképek az eredeti berendezésről, és a faház mellett ott lesz a benzinkút is, pont úgy, ahogy 1906-ban a műhely szomszédságában állt.

Open Road Fest

 

„A bejárat előtt egy 1916-os vegyes vezérléses modell áll majd, amelyen még eredeti festés és bőrülés van. Az egyik legkülönlegesebb mégis az az 1916-os Ford T modell Pick Up lesz, ami szintén a bejáratnál díszeleg majd, oldalán a Harley-Davidson Service felirattal"- fogalmaz a múzeum társalapítója, miközben hozzáteszi, hogy a múzeumban minden kiállított motor és a T-modell is hazai gyűjtőktől származik. A múzeum legöregebb járműve egy 350 köbcentis pályamotor 1913-ból, a legizgalmasabb épített darabokat pedig Pákozdi „Sapka" Tamás viszi el a fesztiválra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek