Futva is ünnepelheti az uniós csatlakozás évfordulóját

Koncertekkel, 12 km-es futással, és számos szabadidős programmal készülnek a május 8-i Európa-napra, amit idén is a Margitszigeti Atlétikai Centrumban tartanak.

Május 8-án hatalmas fesztivállal ünnepli Budapest az Európa-napot és Magyarország uniós csatlakozásának 12. évfordulóját. A nap nyitásaként a Margitszigeti Atlétikai Centrumból startol a már hagyománnyá vált futóverseny, amely a főváros uniós forrásból megújult létesítményeit érinti, 12 kilométeres távja pedig 12 éves uniós tagságunkat szimbolizálja. A mezőny többek között a Vígszínház, a Berzsenyi Dániel Gimnázium, az Óbudai Múzeum, a Császár-Komjádi Sportuszoda, illetve a Lukács Gyógyfürdő mellett halad el.

Forrás: Travelo

 A nap folyamán a szervezők számos programmal készülnek: a gyerekeket az ugrálóvár és a többféle játszóház mellett a Rutkai Bori Banda, a MókaTér és a Papírszínház előadása, valamint Kovácsovics Fruzsina fellépése várja. A valamivel nagyobbaknak már Mary Popkids, Ivan and the Parazol, és Jónás Vera Experiment koncerttel készülnek, a napot pedig Rúzsa Magdi koncerttel zárják.

A koncertek, programok és színházi előadások mellett európai uniós szervezetek sátrai is kitelepülnek, amelyek az EU-t érintő témákkal, kvízekkel és különféle játékokkal várják az érdeklődőket. A karrierambulancián szakértők adnak tanácsot önéletrajzírással vagy a munkaerőpiacra való visszatéréssel kapcsolatban, egy másik sátorban pedig a külföldi munkavállalással, az önkénteskedéssel és az ösztöndíjakkal kapcsolatos lehetőségekről adnak információt. De több helyszínen foglalkoznak majd a környezetvédelemmel, a digitális korral és digitális oktatással, az esélyegyenlőséggel és a diszkrimináció elleni küzdelemmel is.

Az Európa-napi fesztiválról itt, a futóversenyről pedig itt lehet bővebben olvasni. A május 8-i fesztivál reggel tíztől este kilencig tartó programjai ingyenesen látogathatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek