Ötszáz veteránjárművet láthat a hétvégén

Április 8-tól 10-ig ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban rendezik meg az Oldtimer Showt számos kiállítással, programmal, vurstlival és ingyenes háztáji ételek kóstolójával.

Az Oldtimer Show-n ötszáz veteránjárművet, köztük idősebb autókat, motorokat, buszokat, katonai járműveket és traktorokat mutatnak be a tízhektáros területen. De látogathatók majd különböző gőzmozdonyok és vasúti kocsik, lesz amerikai és Youngtimer autó kiállítás, és aki kíváncsi rá, azt is láthatja, mivel furikázott Elvis Presley. 

Fotó: Oldtimer Show Facebook

A százévesnél idősebb járművek és fakerekű autók között lesz egy 119 éves Panhard&Levassor. Az 1897-ben Franciaországban gyártott 6,5 lóerős automobil a fénykorában 35 kilométeres végsebességre volt képes. 110 éves korában, 2007-ben még részt vett a világ leghíresebb oldtimer versenyén, London és Brighton között sikerrel teljesítette a 63 három mérföldes távot.

A veteránautók mellett lesz Kalandjárók és Tuningautó kiállítás, előbbin lakókocsikat, hajókat és egyéb szabadidős célú járműveket mutatnak be a neves márkák hazai képviselői. Ezeken kívül a Víztorony Park Gasztronómia utcájában háztáji kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb háztáji kézműves ételekből lehet vásárolgatni. A nagy parkban a felnőtteket a Kézművesek Vására, a gyerekeket pedig a vurstli csalogatja majd.

Fotó: Oldtimer Show Facebook

A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemel majd az Oldtimer Show hétvégén: vagyis fel lehet ülni a kerti vasútra, utazhatunk a sínautóban, a lóvasúton, kipróbálhatjuk a hajtányozást és egy gőzmozdonyon is viszi majd próbaútra az érdeklődőket.

A látogatókat ingyenes, Oldtimer Show felirattal ellátott, világoskék színű BKK fesztiválbusz szállítja a Nyugati pályaudvarról, az autókkal érkezőket 1100 ingyenes parkolóhely várja. A belépő felnőtteknek 3500, gyerekek és nyugdíjasoknak 3000 forint, a családi belépőért pedig tízezer forintot kell fizetni. Az eseményről bővebben itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek