Szájorgonista és egyszemélyes ütőegyüttes a tavaszi fesztiválon

Az április 8-án induló Budapesti Tavaszi Fesztiválra érkezik a milánói Scala zenekarának Mahler-Mozart-műsora, de koncertezik a kínai szájorgonista, Vu Vej, és az egyszemélyes osztrák ütőegyüttes, Martin Grubinger is.

Április 8. és 24. között rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivált, amely két hét alatt számos világhírű művészeti és kulturális alkotás költözik Budapestre. A milánói Scala zenekara az V. szimfóniát szólaltatja meg egy Mozart-mű, a g-moll szimfónia társaságában. A Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében az április 14-i koncerten a zenekar élén Mjung-vun Csung áll majd, akit az egyik legjelentősebb távol-keleti karmesterként tartanak számon - írják a fesztivál sajtóközleményében.

De visszatér Budapestre az ütőhangszeres virtuóz, Martin Grubinger, aki április 24-én a debreceni Kodály Kórus, a Percussive Planet Ensemble és a Magyar Rádió Gyermekkórusa társaságában adja elő a 20. századi zene örökzöld kórusművét, a Carmina Buranát.

Wu Wei szájorgonistaFotó: Budapesti Tavaszi Fesztivál

 A legendás Trio Stendhal egykori tagja, az egyedi technikájával ütőhangszeresként világhírűvé vált Horváth Kornél és a hegedűs Lantos Zoltán a kínai szájorgona-játékossal, Vu Vejjel játszik majd. A három művész közös előadásával Magyarországon először a Budapesti Tavaszi Fesztivál közönsége találkozhat április 23-án a Bálnában.

De a számos műfajú program között lehet majd Hamlet előadásra jegyet venni a Pinceszínházba, a költészet napján Csukás István estjére a MÜPÁba, beülhetünk Csajkovszkij operára vagy a Budapest Bábszínház előadására, amelyben Bertolt Brecht: A kaukázusi krétakör darabját mutatják be. A fesztivál helyszíneiről és programjairól az esemény weboldalán talál pontos információt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek