Huszártáborral és bajuszversennyel ünnepel a Skanzen

Március 12. és 15. között 48-as színtérré változik szentendrei Skanzen. Lesz lovas díszbemutató, kardkészítés, huszárpróba és bajuszmustra is.

A bejárati épületben üzemelő restibe betérőket a Pilvax kávéház hangulata fogadja korabeli újságokkal, beljebb haladva pedig lázas nyüzsgésbe csöppen a látogató: mindenki elkészítheti saját kokárdáját, csákóját, kardját és zászlóját. Lesz monogramos keszkenő és díszített mézeskalács is a hadba vonulóknak, akiket élő zenével verbuválnak. 

Fotó: Skanzen Press

A huszártáborban a Történelmi Lovas Egyesület tart alaki gyakorlatot és lovas díszbemutatót, az érdeklődők megnézegethetik a huszárok viseletét, fegyvereit, a paripák felszerelését, a legbátrabb gyerekek pedig kipróbálhatják, milyen a ló hátán ülni. A vándormuzsikus dudaszóval járja a Skanzen utcáit, és meséket is mond.

A Magyar Bajusz Társaság bajuszmustrát és bajuszpödrés-bemutatót tart, a nagy huszárok kipróbálhatják a hagyományos beretválást tábori körülmények között, a kicsi huszárok pedig papírbajuszt és papírcsákót készíthetnek, míg a család női tagjai az 1848-as divat szerinti ruhákkal, viseletekkel ismerkedhetnek színező formájában. A Skanzen március 12. és 15. között 10.00-16.00 óráig várja a látogatókat.

Március 15-én ingyenes a belépés.

Részletes programért ide kattintson!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek