Óriási vitorlásfesztivállal indítja Siófok a nyarat

  2016. június 11-12-én rendezik a Nemzeti Regattát Siófokon. A rendezvényen vitorlát bontanak a résztvevő magyarországi települések is.

  A Nemzeti Regatta, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja első alkalommal, a balatoni hajózás elindulásának 170. évfordulóját is ünnepelve startol. A jubileum alkalmából a Balatoni Hajózási Zrt. a Nemzeti Regatta mellett az egész évben színes programokkal és rendezvényekkel várja a Balatonra látogatókat 22 kikötőjében, összesen 25 hajóval.

  Fotó: Photographer / IndafotóForrás: Travelo

   A júniusi esemény azonban több lesz, mint egy kétnapos vitorlásverseny: a fesztiválon kísérőprogramok sora, főzőverseny és sztárfellépők várják a látogatókat.

  Lesz amatőr vitorlásverseny, amelyen Magyarország települései által indított hajók vesznek részt. A nevező települések nemcsak a vízen, de a szárazföldön is bemutatkozhatnak: felvonultathatják kulturális hagyományaikat, főzőversenyen készíthetik el legfinomabb ételeiket.

  Az esemény honlapja folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket a programokról.

  "Magyarországon az aktív vitorlázók száma eléri a 30 ezret, célunk, hogy ezt a létszámot tovább növeljük.A szövetség biztosítja a futamok megszervezését, a pályát úgy fogjuk kijelölni, hogy a nézők jól láthassák a versenyt a partról. Hatalmas show várható június 11-én Siófokon! - fűzte hozzá Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlásszövetség Elnöke.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!