Öt tipp a tökéletes meglepetésbuli szervezéséhez

Sokan mondják, hogy ők bizony nem örülnének egy meglepetés bulinak, mi azonban úgy gondoljuk, hogy valahol mindenki reménykedik abban, hogy egyszer neki is szerveznek majd egy ilyen partit. Ez pedig attól lesz igazán emlékezetes, ha mindent jól intézünk, és az apró részletekre is figyelünk.

A leggyakrabban születésnap miatt szoktak meglepetés bulit szervezni, akkor is elsősorban kerek évszámhoz kapcsolódóan. De megünnepelhetjük ilyen módon például az előléptetést, az új munkahelyet, az eljegyzést, a külföldre vagy haza költözést, és a házassági évfordulót is.

Vigyázzon a szájára!

Próbáljunk meg legalább három-négy héttel az esemény előtt belevágni a szervezésbe, aminek egyik sarkalatos pontja a vendéglista összeállítása. Mivel az ünnepelttől ehhez nem kérhetünk segítséget, beszéljünk a barátjával, barátnőjével, feleségével, férjével, kollégáival, hogy segítsenek összegyűjteni azokat az embereket, akikkel az ünnepelt jóban van, és akikről úgy gondolják, szívesen részt vennének a bulin. Küldjünk nekik meghívót, és bármennyire banálisnak is tűnhet, mégis kérjük meg őket, hogy próbálják meg titokban tartani a meglepetést, és vigyázzanak, nehogy elszólják magukat. Adjunk meg egy időpontot, ameddig vissza kell jelezniük, hogy tudnak-e jönni. Ez elsősorban ahhoz kell, hogy ki tudjuk számolni, mennyi ételre és italra lesz szükség.

A többség általában kerek szülinapra szervez meglepetésbulit
Galéria: Így szervezzük meglepetés bulit
Fotó: Northfoto

A meghívóban azt is felvethetjük, hogy a sok apró ajándék helyett inkább vegyünk neki közösen egy nagyobb ajándékot. Mivel ezek az ötletelések sokáig szoktak tartani, ezért azt javasoljuk, hogy konzultáljunk az ünnepelthez legközelebb állókkal, hogy szerintük minek örülne a legjobban. Ez alapján döntsük el mi magunk, hogy mi legyen az ajándék, és a meghívóban ezt már kész tényként írjuk meg.

Kaja, pia, muzsika

A dekorációról is gondoskodjunk időben. Ehhez ne rohanjunk egyből egy partikellékeket árusító üzletbe, ott mindennek jócskán megkérik az árát. Egy kis kreativitással mi is el tudjuk készíteni a Boldog születésnapot! feliratot, a lufikat ki tudjuk dekorálni alkoholos filccel, a szerpentinnel fel tudjuk díszíteni a szobát vagy a termet, régi fényképekből montázst is tudunk kreálni. Sőt, ha nagyon ráérünk, akár diabemutatót vagy egy kis filmet is összedobhatunk fotókból, videorészletekből.

Nem olyan bonyolult házilag elkészíteni a dekorációt
Galéria: Így szervezzük meglepetés bulit
Fotó: Northfoto

 

Ha mi készítjük a szendvicseket, süteményeket, tortát, álljunk neki a buli előtt egy-két nappal, és vonjunk be néhány barátot, rokont is a projektbe, különben a nagy napra teljesen kidőlünk a fáradtságtól. A vendégeket megkérhetjük, hogy néhány üveg itallal (üdítő, víz, alkohol) járuljanak hozzá a bulihoz, így kissé költséghatékonyabb lesz számunkra az összejövetel. Az italokat érdemes előző nap összegyűjteni, kérjük meg a többieket, hogy maguk vigyék a helyszínre.

A zenéről se feledkezzünk meg, a repertoárt állítsuk össze az ünnepelt kedvenc számaiból, szerezzük be a mini DJ-pulthoz szükséges eszközöket (laptop, hangfal stb.), és ha nem vagyunk a technika ördögei, akkor ehhez is kérjünk valakitől segítséget.

Lapuljunk csendben, sötétben!

Ha a bulit egy lakásban tartjuk (ez lehet pl. az ünnepelt otthona, egy baráté, vagy a szülőké), tartsunk terepszemlét legalább egy-két héttel a parti előtt. Találjuk ki, hogyan tartjuk aznap távol a saját lakásától az ünnepeltet, például vigyük el előtte moziba, ez idő alatt pedig a vendégek előkészítik a terepet (a kulcsot adjuk oda valakinek előtte): feldíszítik a lakást, áthozzák a szervezőtől az ételeket (ehhez a mi lakásunkhoz is adjunk nekik kulcsot), vagy ők viszik oda a maguk készítette finomságokat, behűtik az italokat, előkészítik az ajándékot, beizzítják a zenepultot. Fontos az is, hogy eldugják a cipőket, kabátokat – hiszen pech lenne lebukni még azelőtt, hogy valóban meglepődne az este főszereplője.

Meglepetééééés!
Galéria: Így szervezzük meglepetés bulit
Fotó: Northfoto

Ja, és az autókkal se közvetlenül a ház előtt parkoljon mindenki, mert ha az ünnepelt több ismerős kocsit is lát a közelben, könnyen gyanút foghat. Mielőtt pedig betoppanna a lakásba, kapcsoljuk le a villanyokat, és próbáljunk meg néhány percig - nevetgélés, tüsszentés, krákogás nélkül - csendben maradni. Majd amikor felkapcsolja a lámpát, az előre megbeszélt és begyakorolt köszöntővel fogadjuk. Aztán pedig hangerőt fel, ételt-italt elő, vicces játékokat felpörgetni, és indulhat a parti!

Tipp: Meglepetések ásza
Sokan arra számítanak, hogy akkor szerveznek nekik meglepetés bulit, amikor kerek születésnapjuk van. Egy ismerősünk is így gondolta, ezért aztán igencsak meglepődött, amikor kedvese a 39. születésnapján vacsorázni vitte, és az étterem tömve volt a barátaival, kollégával, rokonaival. Erre végképp nem számított, azt hitte, még egy évet várnia kell, hogy egyszer ő is átélhesse ezt az élményt.

Mi ide kérjük a meglepetés bulinkat

Ha azonban nem szeretnénk, hogy a mi lakásunk, vagy valaki másé váljon csatatérré a buli után, külső helyszínre is mehetünk. Számos étterem, bár, pub, borozó és söröző alkalmas ugyanis arra, hogy zártkörű rendezvény tartsunk ott. Sőt, a legtöbb helyen a szervezés nagy részét átvállalják tőlünk, így például a cateringet, a zenét, a díszítést, a programszervezést. Íme néhány helyszín, ahova mi biztosan szívesen vennénk, ha nekünk szerveznének meglepetés bulit.

Kocc!
Galéria: Így szervezzük meglepetés bulit
Fotó: Northfoto

A Tranzit Art Café jó választás, ha retro hangulatban szeretnénk meglepni valakit, hiszen itt kimondottan retro menüsor is kérhető, benne többek között csabai töltött karajjal, töltött káposztával és máglyarakással.

A La Vida Rendezvényház termeiben már tíz főtől lehet zártkörű bulit szervezni, saját bárpult, hang- és fénytechnika garantálja a szuper hangulatot, a buli ideje alatt pedig korlátlan italfogyasztásra van lehetőség.

A Kőleves Vendéglő a bulinegyed szívében van, itt valóban igazi partihangulatot lehet teremteni. A földszinti étteremből nyílik a VIP terem, ahol 13 főig lehet külön bulit szervezni, a hátsó részben található Elefántos teremben akár 23-an is elférnek. Nyáron a Kőleves Kertben szervezhetünk hangulatos partit, de akár az egész vendéglőt is ki lehet bérelni.

A Pata Negra bárba akkor menjünk, ha az ünnepelt a spanyol ízek szerelmese. Tapasok, sangria, különféle spanyol borok közül válogathatunk itt, vacsora közben pedig kérjünk salsa zenét, hogy igazán forró legyen a hangulat.

A szintén a bulinegyedben lévő Doblo Bor Bár egy remek borozó hatalmas borválasztékkal, hangulatos belső designnal, téglafallal, nagy belmagassággal. A nagy borászatok borai mellett kézműves és bioborokat is kóstolhatunk itt, illetve a fiatal borászok termékeit is kipróbálhatjuk.

Viszonylag új hely Budapesten az 5 cl Bár, amely valószínűleg hamarosan a pálinkát kedvelők egyik törzshelye lesz. Közel ötvenféle pálinka közül tudunk itt választani, és van kóstolócsomag is, amely ötféle italt tartalmaz, mindegyikből 1-1 cl-t, hozzá pedig magyaros falatkákat kérhetünk (kolbász-, padlizsánkrémes, lecsós, mangalicatepertős).

Travelo rendezvény ötletek
Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo rendezvénymellékletén!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek