Száz pince borai a Nagy Furmint Február kóstolón

  Kilencvennégy pince több mint százötvenféle furmintot kínál a Nagy Furmint Február kóstolón csütörtökön a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. De ebben a hónapban a Furmint Februárhoz csatlakozott éttermekben és szaküzletekben is érdemes ebből a szőlőfajtából kóstolni.

  2016 februárjában már hetedik alkalommal állnak csatasorba a furmintok, hogy meghódítsák a borbarátokat. A furmintra koncentráló hónapban szerte az országban, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők állítják majd a középpontba ezt a szőlőfajtát - olvasható a Nagy Furmint Február Facebook oldalán.

  Fotó: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

  A csütörtöki, délután négytől este kilencig tartó kóstoló standjainál idén is a pincészetek tulajdonosai és borászai kínálják majd furmintjaikat. A legtöbb kiállító a tokaji és somlói borvidékről érkezik, de kóstolhatunk furmintot a balatoni borrégióból, az egri borvidékről és a határon túlról is.

  A nagy kóstolók mellett szaporodnak az országszerte és külföldön is spontán szerveződő, kisebb furmintkóstolók, furmintvacsorák és a februárban rendre furminttal bővülő borlapok. A szőlőfajta boraira épülő tematikus hónap lényege, hogy egy alulról szerveződő kezdeményezés keretében a borászok, éttermesek és borkereskedők együtt hívják fel a figyelmet a furmint értékeire.

  A tavalyi év végén először jelentkezett egy világcég a magyar szőlőfajta borához kifejlesztett kóstolópohárral: a Riedel tokaji furmintpoharát a csütörtöki Nagy Furmint Február látogatói is kipróbálhatják. A jegy ára elővételben 8900, a helyszínen 9900 forint.

  Travelo rendezvény ötletek
  Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo rendezvénymellékletén!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!