Banderas életműve és kortárs alkotások a Spanyol Filmhéten

  December 2. és 7. között, hat napon át a spanyol film kiemelkedő alkotásaival találkozhatnak a nézők az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Öt, Magyarországon kevéssé ismert Banderas-filmet is láthat a közönség.

  A Spanyol Nagykövetség és a Budapesti Cervantes Intézet közös rendezvénye ezúttal a kortárs spanyol filmek mellett a spanyol filmművészet egyik kiemelkedő egyéniségének életművére koncentrál.

  2015 februárjában a Spanyol Filmakadémia életműdíjjal tüntette ki Antonio Banderast, ezért a művész tiszteletére ezúttal öt, Magyarországon kevéssé ismert Banderas-filmet láthat a közönség, méghozzá 35mm-es filmszalagról.

  Fotó: Uránia Nemzeti Filmszínház

  Olyan alkotásokat láthat, mint a Forró zápor, az amatőr színtársulatról szóló A fáraó udvara című musical 1985-ből, A gyilkolás öröme című 1988-as thriller, vagy a Széllel szemben című romantikus dráma.

  A filmeket spanyol nyelven, magyar felirattal, illetve angol felirattal és magyar hangalámondással vetítik.

  Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján. Részletes programot és további információt itt talál, a programfüzet pedig innen tölthető le.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!