Sütimennyország lesz a Millenárison

Édesszájúak és desszertrajongók, figyelem! Újra lesz Sütemény és Tortafesztivál a Millenáris D csarnokában november 21-22-én. A téma az idén a cirkusz, gluténmentes és biosütikkel is készülnek a szervezők.

A fesztivál szervezőinek egyik célja, hogy bemutassák a cukrászatok legfrissebb hazai műhelyeit. A két napos desszertszalonban a hagyományos sütemények mellett cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, cake pop-ok, macaronok és csodálatos design torták várják az édesszájúakat.

 

Fotó: m.org/Sütnicake

A fesztiválon a megszokott alapanyagokból készült sütemények mellett az egészségesebb étrendet követők, vagy a különféle étel intoleranciával élők is találhatnak maguknak finomságokat, ugyanis cukor-, glutén- és, laktózmentes valamint bio alapanyagokból készült édességek is szerepelnek a fesztiválra meghívott cukrászatok kínálatában.

A fesztivál témája az idén a cirkusz lesz. Az eseményhez kapcsolódik a Torta Design verseny is, amire a cirkusz különleges hangulata által inspirált pályaműveket várunak. Rangos zsűritagok szavazatai alapján választják majd ki a SütniCake tortáját.

A hatalmas desszertkínálat mellett fontos praktikákat, technikákat is megismerhet a közönség a fesztivál ideje alatt a gasztro színpadon folyamatosan zajló előadásokon és workshopokon.

2014-ben közel 7000 érdeklődő látogatott el a fesztiválra, ahol 40 hazai cukrászat termékeivel találkozhattak, és megcsodálhatták a torta design versenyre készült az Alice Csodaországban című mese ihlette tortákat.

A belépőjegy tartalmazza az ingyenes előadásokon és tanfolyamokon, valamint gyerekfoglalkozásokon való részvételt, a torta design versenyre érkezett alkotások megtekintését. Ingyenes kóstolásra a jegy nem jogosít!

A belépés 6 éves korig ingyenes!

További információt itt talál!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek