Liba szusi és skót-magyar sörvacsora a Gellért szállóban

Liba szusi és skót-magyar sörvacsora a Gellért szállóban

Borok-Libák-Fűszerek címmel négynapos Márton-napi Borfesztivált tartanak november 5-8 között a Gellért Szállóban. A nulladik nap a sör körül forog, kultúrtörténeti érdekességekkel valamint skót és magyar sörös ételekkel, a többi napokon a kortárs gasztronómia legjobb éttermeiből érkeznek séfek valamint itt kóstolható – a világon először – a pekingi liba és a liba szusi, Wang mester és Maki Chef tálalásában – áll a rendezvény sajtóanyagában.

 

November 5-én, csütörtökön Paul Mizener skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfje alkotta különleges menüsort kóstolhatjuk végig. Előételként csirke- és libamájat sörös hagymalekvárral és skót zsemlével, majd malacpofa krémlevest, végül eredeti skót haggist tűzhetünk a villánkra, a (sör)hab a tortán pedig a mogyorómousse-os feketesör pite lesz. Az ízek összecsapása előtt azonban alapos kiképzést kaphatunk Katona Csaba történész sörkurzusán, ahol hatféle sörbe nevethetünk bele a történész stand up comedy-vel is felérő előadásán.

Az 5 étterem 5 fűszer vacsora keretében a Gellért Söröző, az Alabárdos, a Viator Étterem, a Mák Bistro és a Laci!Konyha!, azaz öt kiváló hazai étterem séfje készít ízletes „ódát" egy-egy fűszerhez. A menüsoron olyan fogások szerepelnek, mint a frissítő citromverebénás libamáj, a zöldkorianderes libaleves, az ínycsiklandozó lestyános libaszárnytő vagy a libával töltött káposzta. A fogásokat pedig a VinCE Magazin főszerkesztője által ajánlott borokkal lehet leöblíteni.

A Fűszerkurzus keretében pedig azt is megtudhatjuk, hogy miként érdemes a fűszerekkel bánni. A mesterkurzus előadói között van Ambrus Lajos, aki a novemberben megjelenő Magyar konyha magazin Fűszerkönyvének szerzője, segítségével a tradicionális és újhullámos hazai fűszereket fedezhetjük fel, Herczeg Ágnes borszakértő a fűszerek és a borok párosításáról beszél. Pénteken Litauszki Zsolt a Zsidai Group kreatív séfje kurzusán a fűszerek gyakorlati használatát sajátíthatjuk el, míg szombaton Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke és az Onyx F&B igazgatójának falatkáit ízlelhetjük meg.

Gellért Hotel zeneterem Fotó: Gellért HotelForrás: Travelo

 Nem csak ezekért a gasztronómiai kalandokért érdemes ellátogatni az eseményre, hanem a borokért is! Pénteken a Bor és Piac válogatásában olyan kézműves borászatok, vidéki gyöngyszemek érkeznek, akiknek boraival ritkán találkozhatunk a fővárosi boros polcokon. Szombaton a Bortársaság válogat, a legnagyobb neveket és legkiválóbb borokat felsorakoztatva a kiállítók között. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás mellé mindkét nap gasztro kiállítók is csatlakoznak.

Mindkét nap lesz After Party is, pénteken a Sister Act, azaz Tóth Vera és Tóth Gabi koncert, utána pedig DJ Garami szórakoztatja a nagyérdeműt, szombat estére pedig érkezik a Kiscsillag zenekar és az Anima Sound DJ Set. Az After party alatt az ország egyik legfelkapottabb helye, a DiVino Borbár várja a vendégeket.

Belépő a sörkurzusra 3490 forint, a 4-fogásos skót-magyar sörvacsora, belépéssel a sörkurzusra 6990 forint Egynapos belépő a fesztiválra és az after partyra, korlátlan kóstolással és kóstolópohárral 5990 forint, mindez az 5 fűszer-5 étterem borvacsorával kiegészülve 12990 forint. A lakosztályétteremre pedig már nem lehet jegyet kapni.

Programnaptár, borászatok, menüsorok, koncertek és további részletek a fesztivál honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek