Vasútmodellekkel és terapasztalokkal játszhat a hétvégén

  Kelet-Közép-Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása ötezer négyzetméteren, közel 30 terepasztallal és 130 kiállítóval várja az érdeklődőket október 9. és 11. között, a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

    

  Fotó: MÁV

  Az idei fesztivál nemzetköziségét a külföldről érkező terepasztal kiegészítőket gyártó cégek jelentik. A Viessmann most először mutatkozik be egy nagy standdal és makett-összeszerelő interaktív helyszínnel. Itt a bátrabb, kezdő modellezők is kipróbálhatják magukat egy kisebb épület összeépítésében, de aki a terepépítés trükkjeire kíváncsi, az is lehetőséget kap a terep-építőanyagok kipróbálására.

  Idén a kisebb, hagyományos terepasztalokra helyezik a hangsúlyt a kiállításon. Ezért modulrendszerű asztalokból az előző évhez képest kevesebb lesz látható, de még így is lesznek H0, H0e, TT és N építési nagyságúak. Jóval nagyobb mennyiségben és szélesebb körű építési nagyságokban lehet majd látni hagyományos, „szoba-terepasztaloknak" is nevezett asztalokat (0, H0, H0e, TT, N, Z).

   

  Fotó: MÁV

  A már korábbi években is nagy sikert aratott LGB, valamint a vasúti témájú LEGO® és PLAYMOBIL® mellett egy vájatkormányos versenyautó pálya is látható lesz - olvasható a MÁV közleményében.

  A vasúti vitrinmodellek között az igazi ritkaságok, régiségek mellett más közlekedési eszközök, mint például buszok, autók, sőt még sci-fi makettek is láthatók lesznek. De a virtuális vasutak kedvelőinek is érdemes eljönni, hiszen a SIMSIG és a TERVEZ2 ismét látványos bemutatóra készül. Lesz olyan terepasztal, amelyet a látogatók is kipróbálhatnak. De kint lesz a rendezvényen az Élő Minivilág Környezetvédelmi Alapítvány IKARUS 280-as csuklósa is, benne a busz hosszával megegyező, a tudatos környezetvédelmet bemutató terepasztalával.

  Travelo rendezvény ötletek
  Családi vagy céges rendezvényre készül? Keressen helyszínt, ételt, italt, technikát és fellépőket a Travelo új rendezvénymellékletén!

   A TEMOFESZT ideje alatt is várják a látogatókat a Magyar Vasúttörténeti Park interaktív programjai: a kerti vasutazás, hajtányozás, fordítókorongozás, NOHAB mozdonyon utazás, elektromos kisautózás és a régi mozdonyok, kocsik. A rendezvény rossz idő esetén is látogatható, mert a terepasztalokat a kőrfűtőházban, fedett helyen állítják fel.

  VII. TEMOFESZT 2015
  Október 9-11, 10 és 18 óra között
  Magyar Vasúttörténeti Park: 1142 Budapest, Tatai utca 95.
  Belépő: felnőtt 2400, diák és nyugdíjas 1500, gyerek (3 és 6 éves kor között) 1000 Ft

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!