Szombaton ingyen lehet strandolni ebben a Budapest közeli termálfürdőben

Egy év szünet után, június 10-én, szombaton újra megnyitják a minősített gyógyvízzel rendelkező tóalmási Szent András termálfürdőt, a nyitónapon a látogatóknak ingyenes lesz a belépés – adta hírül a Termal Online.

Szent András termálstrand, TóalmásForrás: Termal Online

Az 1971 óta működő hangulatos termálstrand Budapesttől keletre mindössze 50-55 kilométerre található. A fürdő utoljára 2021 nyarán volt nyitva, tavaly a létesítményt felújították és kibővítették, korszerű vizesblokkot és új öltözőket alakítottak ki. Továbbá szeretnék megszerezni a gyógyfürdő minősítést, ezért hamarosan gyógyászati kezelések is elérhetők lesznek. 

A felújított fürdő a tervek szerint mostantól nemcsak a nyári strandidényben, hanem egész évben nyitva tart, ráadásul június 10-én a nyitónapon ingyenesen látogatható. A belépőjegyek ára ezt követően sem lesz drága, a felnőtt jegy 2000 forintba, a nyugdíjasoknak és 14 év alattiaknak 1000 forintba kerül majd, délután 16 órától pedig kedvezményes belépők is válthatók. A fürdőhöz tartozó szálláshelyet várhatóan augusztusban nyitják meg, viszont a kemping idén még zárva tart. 

A tóalmási Szent András termálfürdő vize 2004-ben gyógyvíz minősítést kapott, a közepes ásványianyag-tartalmú, nátrium-hidrogénkarbonátos, lágy termálvíz elsősorban térdízületi és csípőízületi problémák kezelésénél hatásos. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek