Durva: Ennyivel lehetnek drágábbak idén a strandbelépők

Bár az igazi strandszezon még nem kezdődött el, május 1-je óta már sok fürdő megnyitotta szabadtéri medencéit. Az időjárás épp a munka ünnepéhez kapcsolódó hosszú hétvégén volt nyárias, de az előre beharangozott több napos eső miatt a többség már nem szervezte át a programját. Az időjárás pedig most sem éppen a legmegfelelőbb a strandolásra. De azért jó előre tudni, vajon mennyire kell a pénztárcánk mélyére nyúlni, ha igazán elindul a szezon.

A fotó illusztrációForrás: AFP

Nos, úgy tűnik, a többszöri, fokozatos áremelés után átlagosan 40 százalékkal lesznek drágábbak a főszezoni strandbelépők, mint egy éve ilyenkor. A jó hír az, hogy a felújítás miatt ideiglenesen zárva tartókat leszámítva minden fürdő túlélte a koronavírust és az energiaár robbanást.

Fokozatosan nyitnak ki a fürdők, a kültéri, zömében termálvizes medencékben is egyre több a vendég, pünkösdre pedig már majdnem teljes kapacitással működnek majd a strand- és gyógyfürdők – tudta meg a vg.hu, Balogh Zoltántól, a Magyar Fürdőszövetség főitkárától, aki saját felmérésükbe adott betekintést.

A teljes fordulatszámot azonban csak a tanévzárás után, június második felében veszik fel a fürdők, konkrétan június 17-étől minden szolgáltatás és kültéri medence működik majd.

Mindeközben nem csak a fagylalt és a lángos, hanem a strandinfláció is kézzelfoghatóvá válik, a belépőjegyek ára tehát több lépésben összességében 40 százalékkal drágul egy év alatt.

A strandbelépők ára 2 ezer forint fölé került az idén, Budapesten a történelmi fürdőkben pedig már 10 ezer forinthoz közelítenek az árak, de a belföldiekre szabott Zsigmondy kártyával ennek a töredékéért be lehet jutni a legdrágább komplexumokba is.

Jó hír azonban, hogy új strandok, illetve fürdők nyílnak idén is, Berettyóújfaluban és Győrben lesz legközelebb szalagvágás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek