Éppen, hogy megnyitott a modern fürdő, a vendégek már perelik is

Észak-Amerika egyik legnagyobb fürdője, a Torontóhoz közeli Whitby nevű településen október 6-án nyitott meg. Alig egy hónappal később az új Thermea Spa Village | Whitby ellen a fürdőzők polgári pert indítottak baktérium fertőzés miatt, amit vélhetően a fürdő sósvizű medencéjében szereztek.

Októberben nyílt meg a gyorsan hírhedté vált fürdőkomplexumForrás: thermea.com

Az 5 millió kanadai dollár kártérítést követelő polgári pert 72 felperes támogatja, akik azt állítják, hogy „azonnali káros egészségügyi hatásokat" tapasztaltak a medencében való úszás után. Az érintett vendégek olyan tünetekről számoltak be, mint a bőrkiütések, fülfertőzések és influenzaszerű tünetek.

A benyújtott keresetükben arra hivatkoztak, hogy a medence létesítményei még nem álltak készen a nyitás időpontjában, és hogy a cég túl lassan zárta le a medencéket.

A 700 fős gyógyfürdőt október 14-én értesítette a helyi egészségügyi hatóság, hogy pseudomonas- és staph-baktériumokat találtak a sós vizű, Källa nevű flotációs medencéjében.

A Källa medence, ahol a fürdőzők a ferőzést szereztékForrás: thermea.com

A fürdő mind a kilenc medencéjét ezt követően bezárták, és az üzemeltető, a Groupe Nordik vízügyi szakértőkből álló csapatot vett fel a teljes vizsgálat elvégzésére. Kiderült, hogy kizárólag a Källa medencét érintette a járvány, de a fürdő továbbra is csak részlegesen működik – csupán a szaunákat, hidegzuhanyokat és pihenőhelyeket nyitották meg a vendégek előtt.

A probléma forrását az UV-lámpák és a brómos fertőtlenítőszer hibás működésében azonosították, amelyeket igyekeznek mielőbb orvosolni – írja a spabusiness.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek