Csak jövőre mártózhatunk meg a Rác Fürdő gyógyító vizében

Idei februári cikkünkben beszámoltunk arról, hogy zajlik a Rác Fürdő felújítása, és akkor még úgy tünt, hogy a fürdőrészleg nyitásának dátuma 2022. november 1-jére várható. Most azonban kiderült, hogy leghamarabb csak jövő év közepén vehetik ismét birtokba a fürdőzők a patinás budapesti gyógyfürdőt.

A városvezetés kezébe került a fürdő, amit a elújítás után szeretnének mihamarabb megnyitniForrás: misibacsi, CC BY-SA 3.0/Wikipedia

Már 12 év eltelt az épület korábbi felújítása óta. Ez idő alatt tulajdonosváltás és jogi hercehurcák miatt nem tudták megnyitni a fürdőt, ami időközben egy szállodai szárnnyal is bővült. A tavalyi év során a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. visszavásárolta az ingatlant, így remény van arra, hogy végre előrelépés történhet az ügyben – írja a Temal Online. 

Szűts Ildikó, a BGYH vezérigazgatója elmondta, hogy első körben penészteleníteni és gombátlanítani kellett az épületet. Ezt követően vehette kezdetét a fürdőrészleg műszaki állapotfelmérése, ami jelenleg is zajlik.

A fürdő neoreneszánsz kupolája

Az építészek által készített állapotfelmérés május végére készül el. Ezzel párhuzamosan zajlik a hotelépület állapotfelmérése. A 67 szobás szállodát a BGYH bérbe adná, vagy eladná, ebből tudnák finanszírozni a fürdőrészleg felújítását. A szálloda megvételére és bérbevételére is már több érdeklődő jelentkezett.

Sokan várják már a fürdő megnyitását, melynek kénes víze hatásos ízületi bántalmak, gerincmegbetegedések, porckorongsérv, idegzsába, keringési zavarok, illetve asztmás megbetegedések kezelésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek