Próbaidős robotok léptek szolgálatba egy hazai hotelben

Intelligens robotokra figyelhetnek fel azok a látogatók, akik a napokban járnak Zalakaros egyik szállodájában, a Hotel Karos Spa-ban. Ketty és Bella, a két intelligens felszolgálórobot, a csapat legújabb tagjai. A „hölgyek" egyelőre még próbaidejüket töltik a hotelben, de már az első napokban belopták magukat a vendégek és a személyzet szívébe.

Bella az étteremben szolgálja ki a vendégeketForrás: Hotel Karos SPA

A navigációnak köszönhetően kiválóan közlekednek a vendégtérben, észlelik és kikerülik az akadályokat. Mindkét robot interaktív, írásban és szóban egyaránt remekül kommunikálnak, beszélgetnek az arra járókkal. Ketty még táncol is a család legkisebb tagjaival.

Bella a szálloda kisebb éttermében teljesít szolgálatot, így segítve a felszolgáló kollégákat.

A tálcákkal ellátott kis felszolgálórobot a ráhelyezett ételeket, italokat az előre beprogramozott számú asztalokhoz viszi, köszönti a vendégeket, majd illedelmesen megkéri őket, vegyék le rendelésüket a megfelelő tálcáról.

Miután Bellát a tervezője egy macska képében álmodta meg, természetesen a robot arca is egy boldog kiscica képében mosolyog ránk. Azon túl, hogy kacsint, nyávog és rángatja a bajszát, még simogatásunkra, nevet és dorombol is.

Bella kolléganője, Ketty a lobby-ban könnyíti meg a recepción dolgozó munkatársak feladatát, hiszen mindenféle információval látja el az arra járó vendégeket, legyen az tájékoztatás, szolgáltatás ajánlás vagy útbaigazítás. A recepció tehermentesítése mellett Ketty hostessként is tevékenykedik, hiszen a beépített HD monitornak köszönhetően fotókat és videókat vetít a látogatóknak, valamint különböző beauty és wellness kezeléseket mutat be.

Ketty a recepción segít az ott dolgozóknakForrás: Hotel Karos SPA

A napjainkban hatalmas problémát jelentő munkaerőhiányra egyik megoldás lehet a robottechnika alkalmazása, melyet Kínában és Japánban már régóta használnak, Zalakaroson azonban a Karos Spa az egyetlen olyan szálloda, ahol kipróbálták ezt a technológiát. A két új kolléga egyelőre tesztüzemben van a hotelben, azonban ha a próbaidejüket sikeresen teljesítik, akár a személyzet teljes értékű tagjaivá is válhatnak – tudtuk meg a Karos Spa sajtóközleményéből.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek