Színes gyertyákat úsztatnak esténként a gyömrői tófürdőben

Hétvégén tartják a Romantika Ünnep Gyömrőn névre keresztelt eseményt, amely során a hagyománnyá vált gyertyaúsztatás minden évben a legszebb közösségi programja a tófürdőnek. Idén ráadásul két napon keresztül zajlik majd az ünnep, hogy az egészségügyi korlátozások betartása mellett minél többen tudjanak színes kívánságlámpásokat vízre tenni – derül ki az esemény Facebook-oldaláról.

Késő esténként színes kívánságlámpásokat engednek a vízreForrás: Gyömrői Tófürdő / Facebook

A közös gyertyaúsztatásra június 25-én pénteken és 26-án szombaton 20:30 és 22:30 között lesz lehetőség, amely egyben azt is jelenti, hogy a tófürdő területére ebben az időszakban csak gyertyával lehet majd belépni. A szervezők mind a két napon 1500 embert engednek be a rendezvényre.

A két napra különböző színű gyertyákat kell vásárolni, amelyek az adott napra jelentenek érvényes belépőt: pénteken sárga, szombaton pedig kék színben. A gyertyákat a Fő tér 1/b szám alatti Hankó István Művészeti Központban lehet megvenni minden hétköznap 8 és 16 óra között a gyömrői lakcímkártyával rendelkezőknek 500, mindenki másnak 1000 forintért. 

Ha azonban maradnak még gyertyák, azokat a helyszínen is be lehet szerezni pénteken és szombaton 18 órától a Tófürdő bejáratánál. A 14 év alatti gyerekek számára a belépés mindkét napon ingyenes. "Mindenképp érdemes ellátogatni a rendezvényre, ráadásul köztudott, hogy a Gyömrői Tónál vízre bocsájtott kívánságok mindig valóra válnak!" – teszik hozzá a fürdő Facebook-oldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek