Átadták Veszprém hatalmas, új sportuszodáját

Nagyszabású beruházás ért véget Veszprémben: elkészült az új sportuszoda a város keleti határában. A sport- és szabadidőközpontban összesen öt medence, köztük egy 50x25 méteres, tízpályás versenymedence, egy 25x12,5 méteres, úgynevezett bemelegítő vagy edzőmedence, valamint egy változó vízmélységű tanmedence is helyett kapott. Porga Gyula polgármester rámutatott, hogy a város élen jár a sportinfrastruktúra megújításában, ami hármas célt szolgál: egyszerre felel meg az élsport, az utánpótlás és a tömegsport igényeinek is.  

 Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte: "a vizes sportágak a magyar sporttörténelem legsikeresebbjei közé tartoznak." Hozzátette: "az úszás, mint az egyik legegészségesebb mozgásforma, helyet követel magának a gyermekek mindennapos testnevelésében is." Szavai szerint éppen ezért kaptak külön hangsúlyt az uszodaépítések, köztük a veszprémi létesítmény, mely akár nemzetközi események megrendezésére is alkalmas. A versenymedencéhez egyébként egy 720 férőhelyes lelátó is tartozik, és külön öltözőket alakítottak ki a lakosságnak, illetve a sportolóknak. Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy az uszodát az egész térség használhatja majd.

A komplexumban létesült egy jól felszerelt wellnessrészleg is.

Helyet kapott ott többek között egy kör alakú gyermekmedence, egy 24 fős pezsgőmedence, egy 20 fős panoráma szauna, illetve gőz- és jégkabin, valamint infraszauna sófallal és hidegvizes merülőmedencével. Az 5538 négyzetméter alapterületű, pincével és tetőtérrel együtt négyszintes létesítmény hasznos alapterülete közel 10 600 négyzetméter, és az uszoda mellett mintegy 120 férőhelyes parkoló is épült – írja a magyarepitok.hu. (Borító fotó: Jill Wellington/Pixabay - illusztráció).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek