Wellness oázis épül egy különleges tengerparti erdőben

Gyógyszálloda és wellness-tanácsadás is várja majd a vendégeket egy igen különleges helyen. Az új termálfürdős üdülőhelyet Litvánia Klaipeda partvidéki régiójának fenyőerdői között építik fel, a Balti tenger partján. A Giruliai nevű településen épülő 168 szobás szállodában egy 3000 négyzetméteres fürdő is lesz 25-30 kezelőszobával, valamint 1700 négyzetméteres beltéri és kültéri termálmedencével. A medencék 1 km mélységben kinyert, helyi geotermikus ásványvízzel lesznek feltöltve.

A tervek szerint így fest majd az erdei szállodaForrás: e77.lt

A 40 millió eurós beruházás után az üdülőhely a természetes jólét oázisává válik, amely buja zöld erdőbe és élénkítő tengeri levegőbe repíti a vendégeket, illetve visszavonulást kínál a mozgalmas élet elől. Giruliai a termálvízének és a friss tengeri levegőjének köszönhetően eddig is gyógyító célpontként volt ismert.

Giruliai tiszta tengeri levegője mindig is vonzotta a látogatókatForrás: Squareshadow/Wikipedia

Magas jódkoncentrációval dúsított vize például jótékonyan segíti a pajzsmirigy aktivitásának szabályozását. Az új üdülőhely a természet gyógyító erejének kiaknázására összpontosul. Dr. Edgaras Neniskis építészprofesszor pedig érzékenyen integrálja az üdülőhelyet az erdei élőhelyre.

Munkája során Neniskis arra törekszik, hogy megőrizze az évszázados fákat, valamint biztosítsa az üdülőhely és a szálloda teljes elmerülését a természetben.

Környezetbarát és innovatív megoldásokat terveznek az építkezés, a belső és külső tervezés, valamint a fürdő és a szálloda menedzsmentjének területén. A létesítmény egész évben nyitva lesz, és a tervek szerint 2023-tól, legkésőbb 2024-től lesznek szolgáltatásai elérhetők. A gyógyfürdő kezeléseinek legfontosabb elemei a helyi ásványvizes hidroterápia, az erdei fürdés és a gyógyító utak lesznek, amelyek egyszerre teszik lehetővé a vendégek számára, hogy eggyé váljanak a természettel, és táplálják a testüket, lelküket. A wellness-kínálatot kültéri tevékenységek egészítik ki, beleértve a túrázást és a kerékpározást, valamint egy fedett edzőtermet – írja a spabusiness.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek