Megújul ez a Rába menti, vadregényes szabadstrand

  Mint arról Dr. Dézsi Csaba, polgármester Facebook-oldalán beszámolt, rendbe teszik a Rábánál található Kovalter szabadstrand területét. A gyoron.hu beszámolója szerint a polgármester személyesen térképezte fel a területet, mielőtt a munkálatok megkezdődnek.

  Forrás: facebook.com/drdezsicsabaandras

  Mint írta, megmetszik a baleset- és életveszélyes fákat, lekaszálják a füvet és felújítják a padokat, hogy a szabadstrand mielőbb megnyithasson, de addig is még sok a tennivaló. A tervek között szerepel kültéri edzésre alkalmas eszközök és gyerekeknek szánt játszóelemek kihelyezése is, emellett tárgyalások folynak a Rába kotrásáról.

  Rendbe hozzuk a Kovalter melletti hajdani szabad strand területét❗️ A baleset- és életveszélyes fákat megmetsszük, a...

  Közzétette: Dr.Dézsi Csaba András – 2021. március 24., szerda

  Mint a kisalfold.hu cikkéből kiderül, a Kovalter strandra a közeli vendéglőről ragadt a név, mely innen mintegy 300 méterre található, és melynek tulajdonosa az 1935-ös nyitáskor Kovalter Gyula volt, akinek most a fia viszi tovább az üzletet.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek