Észak-Európában egyedülálló, fedett vízi élményparkot építenek Svédországban

Évek óta tartó tervezgetés után elkezdődhet az építkezés a svédországi Göteborgban található Liseberg élményparkban, ahová egy egyedülálló, egész évben nyitvatartó, fedett víziparkot álmodtak meg. Az Oceana névre keresztelt vízipark látványosságait Göteborg és a Kelet-indiai Társaság története, valamint az élménypark jelenlegi, különleges atmoszférája ihlette.

Olyan vízi élményt kínálnak majd, amely az észak-európai piacon eddig még nem volt elérhető. A csaknem 6000 négyzetméteres beltéri és 4000 négyzetméteres szabadtéri fürdőterületen a vendégek a fedett homokos strandoktól kezdve az izgalmas vízi csúszdákig mindent kipróbálhatnak majd. Az alábbi videóban láthatják a terveket is, hogyan fog kinézni ez a különleges vízi világ.

Az Oceana nagyjából három év múlva készül el, és évi 500 000 vendéggel számolnak, mely lendületet adhat a göteborgi turisztikai iparnak. Tavaly már elkezdődött a Liseberg bővítési projektjének első rész, melynek során a Liseberg Grand Curiosa Hotel építésébe fogtak a parkban. Most pedig megkezdődik a második rész, az Oceana fedett vízipark kialakítása. A parkot Svédország egyik vezető építésze, Wingårdhs tervezte, a vízi látványosságokat pedig a WhiteWater tervezi és gyártja.

A Liseberg élménypark 2024-ben különleges, vízes élményekkel is várja majd a látogatókatForrás: Trygve Finkelsen/Shutterstock

Az Oceana építése körülbelül három évet vesz igénybe, és 110 millió eurós beruházást jelent. A park rengeteg újdonságot kínál majd, lesz családi folyó- és hullámmedence, vízi játékok minden korosztálynak, és területén egyszerre akár 1750 vendég is kényelmesen elfér majd. A tervek szerint 2024 első negyedévében nyitja a kapuit, a megnyitását követő években pedig folyamatosan bővítik majd új látnivalókkal és élményekkel – olvasható a Liseberg weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek