Az Űrodüsszeia ihlette ezt a caracasi gyógyfürdőt

  Az Atelier Caracas stúdió tervezőinek az lebegett a szemük előtt, hogy valami „nem evilági" helyszínt szeretnének létrehozni, amikor a venezuelai főváros új gyógyfürdőjét álmodták meg - derül ki a domusweb.it cikkéből.

  2018-ban, a film 50. évfordulójára rendezett kiállításon, a filmből rekonstruált szállodai szoba az Air and Space MuseumbanForrás: Erik Cox Photography/shutterstock.com

  Ezen a vonalon indulva találtak rá Stanley Kubrick 2001 Űrodüsszeia című kultuszfilmjére, mint ihletforrásra, amelynek alapján olyan, sci-fibe illő tereket terveztek, melyek garantáltan kiemelik a látogatókat a forgalmas nagyvárosi hétköznapokból. A zajt kizárják, belül pedig marad a szürreális terek kozmikus élménye.

  A 2020 Spaödüsszeia fényvisszaverő, fehér padlója filmbéli hálószobáéra emlékeztet, a falon lévő, kör alakú nyílások a Hal 9000 számítógép és az űrhajó lekerekített formáit idézik, míg a recepciós pultot egy meteorszerű szikla alkotja. A kisméretű kezelőhelyiségeket függönyök és narancssárga üvegpanelek választják el egymástól. További képek az iroda honlapján találhatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!