Elképesztő épületet álmodtak meg az elhagyatott tokaji bányaterület helyére

  Már meg is kezdődött a 100 szobás, ötcsillagos Grand Hotel Tokaj építése a város melletti Csurgó-völgyben.

  A 2,5 éves tervezési szakasz eredményeként véglegesedett az ötcsillagos kategóriájú szálloda koncepciója, összeállt a projekt finanszírozási háttere, és 2020. március 3-án a munkaterület átadásával a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett - írja a Magyar Építők.

  A Grand Hotel Tokaj látványterveForrás: tokaj.hu

  A hotelt egy volt bánya területén hozzák létre, amely pincével, földszinttel és négy emelettel épül meg. Az épület pincéjében a gépészet kap helyet, földszintjén pedig a lobbi, étterem, bár, wellness, konyha, irodák és egyéb kiszolgáló részek lesznek megtalálhatók. 

   A beruházás kivitelezése várhatóan jövő év végén fejeződik majd be. A 2022-től üzemelő szálloda jelentősen javítja a térség minőségi szálláshely kínálatát és jelentős adóbevételekkel járul hozzá a tokaji kiemelt turisztikai régió további fejlődéséhez.

  Nem is akármilyen külsőt szánnak a 9000 négyzetméter területű szállodának: lapostetős kialakítással, valamint inka stílusú homlokzattal valósítják meg.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!