Befejeződtek a felújítások az ország egyik legszebb folyó menti strandján

Mintegy 300 millió forintból korszerű látogatóközpont és rendezvénytér épült, valamint megújult az üdülőterületi úthálózata Csongrádon, a Körös-torokban - adta hírül az MTI. A Körös-torok tengerpartra emlékeztető homokpadja, sokak szerint a legszebb folyó menti strand az egész országban. A most lezajló beruházás, a part egyedülálló természeti adottságaira alapozva elősegíti, hogy az üdülőterület egy egységes arculattal rendelkező komplex turisztikai attrakcióvá váljon.

Megújult a tengerpartra emlékeztető haza strand - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Ranveig Huse

A fejlesztés keretében korszerűsítették az üdülőterület alap infrastruktúráját, valamint a kiszolgáló egységeit. Egy látogatóközpont kialakításával, valamint a Körös-toroki Napok helyszínének és biztonságtechnikai eszközeinek fejlesztésével bővült a szolgáltatások köre is.

A fejlesztés eredményeként az üdülőterület úthálózata új burkolatot kapott, felújították a lépcsőlejárókat, rendezvényteret alakítottak ki, a tájba illeszkedő mosdókonténereket telepítettek, a kerékpárosok számára pedig kibővített és felújított biciklitároló áll rendelkezésre.

Mindemellett új utcabútorok és információs táblák szolgálják a vendégek kényelmét és tájékozódását, a látogatók biztonságát kamerarendszer garantálja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek