Megkezdődtek a Bács-Kiskun megyei fürdőfejlesztések

  Még tavaly jelent meg a hír, miszerint látványos fürdőfejlesztésbe kezdenek a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason. A tervek szerint egy komplex korszerűsítést végeznek, amely a Csipke gyógyvízre és annak adottságaira, valamint a szomszédos kórház orvosi szakértelmére épül.

  A termálvíz kibiztosításán dolgoznak - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: coka

  A beruházás részeként új fürdőépületet alakítanak ki, ahol új medencék, gyógyászati részleg és egy wellness részleg is helyet kap. Emellett úszómedencét és csúszdaparkot is kialakítanak a jövőben. Szintén változást jelent a fürdő nevének módosítása, amely a jelenlegi Halasthermál Gyógyfürdő helyett a Csipke Gyógy- és Élményfürdő nevet kapná.

  Ennek a beruházásnak az első alaplépéséhez érkeztek el most a befektetők. A biztonságos termálvíz ellátás biztosítása, az egyik legfőbb lépés. Ezt egy úgynevezett melléfúrásos technológiával érik el, ami azt jelenti, hogy új kutat alakítanak ki a már működő termálkút mellé, megfúrva annak vízbázisát. A kút kivitelezését a napokban már el is kezdik - írja a Termál Online.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!