Nincs több ingyen lubickolás a meseszép strandon

  Egyre több turisztikai célpont próbálja úgy megvédeni értékeit, hogy belépőt szed az ide érkező turistáktól. Legutóbb Velence kapcsán írtunk egy ilyen lépés bevezetéséről, most pedig egy strand is fontolgatja ezt a megoldást. Sőt, nemcsak fontolgatja, jövőre már be is vezetik a változtatást.

  La PelosaForrás: Jenny Sturm/Shutterstock

  Szardínia legszebb strandja a La Pelosa gyönyörűséges, fehér partszakaszával valóságos turista mágnes, ám ennek a népszerűségnek megvan az árnyoldala is. Mivel egyre többen és többen érkeznek, a rengeteg látogató és fürdőző már a helyi ökoszisztémát fenyegeti. Ezért a helyi Stintino polgármestere, Antonio Diana bejelentette, hogy jövőre már belépőt fognak itt szedni, a napi vendégek számát pedig maximálisan 1500 főben határozták meg.

  A polgármester elmondása szerint először csak kísérleti jelleggel vezetik be a jegyrendszert, és a befolyó pénzt a partszakasz felügyeletére és fenntartására fordítják majd, írja a Turizmus Online.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!