Új luxuswellnessközpont nyílt a szecessziós szlovák gyógyfürdőben

Európa legnagyobb gyógyfürdő-üzemeltetője, az Ensana vadonatúj luxuswellness- és relaxációs központot nyitott ötcsillagos Thermia Palace Ensana Health Spa szállodájában, a szlovákiai Pöstyén egyedülálló fürdőszigetén - derül ki a cég közleményéből. A közel 1.200 m2-es területű fejlesztéshez egész évben használható beltéri és szabadtéri úszómedencék, élményzuhanyozók, tepidárium, nagy pezsgőfürdő, infravörös finn szauna és gőzfürdő tartoznak. A medencéket a gyógyhatású helyi termálvízzel töltik fel és hevített csempék segítségével tartják melegen.

Forrás: Ales Vyslouzil

A szálloda új wellness- és relaxációs központja a szecessziós stílusú épület impozáns egészségügyi létesítményeire épít, amelyek a történelmi Irma Gyógyfürdőben találhatók. Az 1912-ben épült fürdő termálvizes Tükör-medencével, valamint egyedülálló iszapmedencével rendelkezik. Mindkettő 39 fokos, és az izomfájdalom és -feszültség enyhítésére használják.

A vendégek több, mint 60 különféle gyógykezelést vehetnek igénybe az Irma Fürdőben – beleértve az Ensana nemzetközileg ismert és szabadalmaztatott kezeléseit, amelyek a gyógyító természeti erőforrásokat a modern orvostudományi ismeretekkel ötvözik. A legnépszerűbbek közé tartoznak a híres pöstyéni iszapot felhasználó kezelések, amelynek gyógyító tulajdonságait tanúsítvány igazolja. 

A wellness és relaxációs központ fölött további hat szállodai szoba és lakosztály is épült, amelyek mindegyikéhez tágas terasz tartozik, kilátással a szálloda kertjeire. A 118 szobával, gyönyörű étteremmel, kávézóval és konferenciatermekkel rendelkező épület az első ötcsillagos szálloda volt Szlovákiában. A meleg- és gyógyhatású ásványvízforrásairól és iszapjáról híres pöstyéni fürdőszigeten található terület hosszú évtizedek óta vonzza a gyógyulni, felfrissülni vágyó vendégeket, köztük királyokat, sejkeket és maharadzsákat. A fürdő egykori híres vendégei között szerepelt Ferdinánd bolgár cár, Selma Lagerlöf Nobel-díjas író, valamint Alphons Mucha festő, aki hálából lánya gyógyulásáért a szállodának ajándékozta egyik festményét. A kép ma is a szálloda Grand Restaurant éttermében van kifüggesztve.

Forrás: Ales Vyslouzil

A relaxációs és wellness kezeléseken kívül a Thermia Palace Ensana Health Spa Hotel vendégei széles körű szabadidős tevékenységeket élvezhetnek, beleértve a legmodernebb edzőtermet, teniszpályákat és golfpályát, valamint sétálhatnak, kirándulhatnak és kocoghatnak a szálloda gyönyörű zöld parkjában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek