Járja be, és csobbanjon még egy utolsót a Király fürdőben a felújítása előtt!

Bő fél évvel ezelőtt írtunk utoljára a Király Gyógyfürdőről, akkor még annak kapcsán, hogy az idei év második felétől, felújítás miatt két évre bezárják a népszerű törökfürdőt. A fürdő weboldalán most az olvasható, hogy a munkálatok csak 2020-ban kezdődnek meg, amit egy alternatív városnézéseket szervező csapat ki is használ.

20 méteres úszómedence kertkapcsolattal és fényfürdővel – legelső tervek szerint ilyen lehet felújítás után a Király fürdőForrás: 3h építésziroda Facebook

Szeptember 4-ére a kora esti órákban ugyanis Török Séta címmel szervez ismét sétálós programot az Experience Balkan és a Cool-Tour Club csapata, amelynek keretében nemcsak a Fő utcai Király Gyógyfürdő történetét ismerhetik meg a látogatók az épület bejárása során, de a végén egy közös török fürdőzésen is részt vehetnek.

A fürdőbejárás előtt megnézhetik, hogy mi maradt Tojgun pasa 1555-ben épített dzsámijából, majd az 1565-ben alapított fürdőből kijövet egy retróként emlegetett, de a szervezők által még titokban tartott helyszínre szerveznek majd beszélgetést a Balkánról és a törökökről.

Király fürdőForrás: Facebook / Király fürdő

A szeptember első szerdájára eső vezetett sétára 17:45-től kezdődik a gyülekező, de jelentkezni már most érdemes, ennek határideje július legutolsó napja. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a fürdősétán csak fürdéssel együtt lehet részt venni, de a fürdőjegyet mindenkinek magának kell megvennie. A programról bővebben az esemény Facebook-oldalán található elérhetőségeken érdeklődhetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek