Hévíz bekerült a 20 legjobb európai úti cél közé

2009 óta minden évben megtartják a European Best Destination közönségszavazást, ami azt hivatott eldönteni, mely várost kedvelik legjobban az utazók. Több körben szalámizzák le a településeket, és Hévíz most nagyon büszke magára, hisz bekerült a top 20-ba.

 

Ez pedig már illusztris társaság, ahol olyan városok szerepelnek, mint Róma, Amszterdam, Nagyszeben, Athén, Colmar, Milánó, London, Tbiliszi, Prága, Bécs, Valencia, Párizs, Kotor, Lugano, Faial, Fiume, Cascais, Brüsszel és Krakkó.  

A verseny honlapján mostantól legalább egy évig ott fog díszelegni Hévíz is, ami valószínűleg dob majd a város ismertségén. Külön öröm lehet, hogy egy magyar város megint ott van a legjobbak közt, hisz idén Budapest nyerte el a címet, és lett Európa legvonzóbb desztinációja. Maximilien Lejeune, a díj kreatív igazgatója így beszélt Hévíz jelöléséről:

Nagyon megtisztelő, hogy Hévíz városa is részt vesz versenyünkön, amely immár 11 éve olyan rangos városok népszerűsítésében vesz részt, mint Milánó, Lisszabon, Koppenhága, Budapest, London, Párizs, vagy Bécs.  

Hévízi tófürdő.Forrás: heviz.hu

Lejeune elmondta még, hogy Hévíz kínálata nem hasonlítható össze más városokéval, hisz autentikus élményeket nyújt gyönyörű környezetben. Itt van Európa legnagyobb termáltava, ahol egész évben lehet fürdőzni a tavirózsák közt, amire 220 éves fürdőkultúra települt. A város egyre több látogatót fogad és egyre jobban fejlesztik. Hévíz így hozzájárul Magyarország népszerűsítéséhez is.

A tófürdőre épül a város rengeteg wellness-szolgáltatása is, na meg a magyar gasztronómia és borászat. Lejeune szerint azért válogatták be Hévízet a versenybe, mert aki idejön, az akkora élményben részesülhet itt, mint bármelyik nagyobb európai fővárosban. És ráadásul európai szemszögből még megfizethető is a város.

A top 20 tagjaira durván fél év múlva, 2020. január 15-től lehet szavazni február 5-ig. További információkat a verseny honlapján talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek