Kupolás barlangmedencével turbózzák fel a lakiteleki fürdőt

A  Bács-Kiskun megyei Lakitelek fürdője tavaly novemberben nagyot dobbantott: kiváló vízminőségének köszönhetően gyógyvíz minősítést kapott. A három medencés Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő úgy tűnik nem áll meg a siker útján – most ütős tervekről szóló hírek keringnek róla, miszerint hamarosan vadonatúj, kupolás barlangmedencével vonzzák a látogatókat.

Gyarmati Dezső Tanuszoda és TermálfürdőForrás: facebook / Bács-Kiskun Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Ez még nem minden, a Termal Online hírei szerint egy ülőmedencét, egy élménymedencét, egy gyerekmedencét, és egy Kneipp taposómedencét is építenek. Mindezek mellett gyógyászati részleget, új bejárati épületet, új vizesblokkokat és mintegy ötven kempingbeállót is kialakítanak. A közbeszerzési pályázat kiírása szerint a munkaterület átadásától számítva 20 hónapja lesz a kivitelezőnek az új fürdőegységek felépítésére, ennek tükrében a nyitás 2021 elejére várható.

A Gyarmati Dezső Tanuszoda 2014-ben két meleg vizes kültéri medencével bővült, melyek közül az egyiket egész évben használhatják a fürdőzők. A mintegy 200 négyzetméter alapterületű, 38 fokos termálmedence ötféle élményelemmel és egyik oldalán fedett résszel várja a kikapcsolódni vágyókat. A beltéri uszodában sószaunát és sószobát is találni, valamint egy büfé is működik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek