Jövőre már Bábolnán is csobbanhatunk a nyári hőségben

Már javában zajlik Bábolna város elmúlt évtizedének legnagyobb beruházása, a Bábolna Strand- és Termálfürdő építése. A két, még 1983-ban feltárt 38 és 52 fokos termálkútra épülő fürdőt a tervek szerint 2019 őszén veheti birtokba a nagyközönség. Az épülő fürdő üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat – tudtuk meg a termalfurdo.hu híreiből.

Családbarát medencék is lesznek BábolnánForrás: shutterstock / Készítette: Sunny studio

Bábolna eddig elsősorban a lótenyésztésről, díjugrató versenyekről, a ménesbirtokról és gyönyörű arborétumáról volt ismert. A most folyó beruházásnak köszönhetően jövőre már a termálfürdő is vonzóbb célponttá teszi a települést.

Egész évben nyitva lesz a fürdő

A közel 3 hektáron megvalósuló fejlesztés végén egész évben várja majd a vendégeket a fürdő, ami a téli időszakban 250, nyáron pedig közel 600 főt fogad. A 3 téli gyógy- és termálmedence 220 négyzetméteres vízfelülete a nyári időszakra egy 200 négyzetméteres élménymedencével, tocsogóval és gyerekmedencével bővül. A létesítményben emellett szauna, masszázs, étterem, kávézó, a nyári időszakban pedig büfésor is várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Korszerű technolgia

Külön érdekessége a beruházásnak az országban harmadikként itt megvalósuló metángáz-leválasztó kiserőmű, ami áram- és hőtermelésével nem csak a fürdő, de a település közintézményeinek energiafelhasználását is hosszú távon tudja csökkenteni. Ennek a korszerű technológiának köszönhetően nemcsak szép, de takarékos, alacsony költséggel üzemelő fürdővel bővül a város.

Keresik az üzemeltetőt

Bábolna Város Önkormányzata pályázatot írt ki a fürdő üzemeltetésére, üzleti lehetőséget ajánlva azon vállalkozások számára, amik megfelelő szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal biztosíthatják a minőségi, magas színvonalú szolgáltatást. A pályázati anyag már átvehető, aminek beadási határideje 2019. január 30. A pályázat részletes feltételei itt tekinthetők meg.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek