Rangos elismerést kapott a Palatinus Strandfürdő

A budapesti Palatinus Strandfürdő sorra zsebeli be az elismeréseket. Szeptemberben az Érték és Minőség Nagydíj díjazottjai között büszkélkedett, most pedig a Budapesti Építészeti Nívódíj kiosztóján részesítették kiemelt dicséretben.

Palatinus StrandfürdőForrás: Palatinus Strandfürdő

 

A rendezvényen a fürdő közelmúltban felújított főépületét emelték ki, amely egész évben nyitvatartó fedett résszel bővült. A szakértő zsűri szerint a Palatinus fürdő fogadóépületének korszerűsítése több szempontból is példaértékű: a Janáky István által tervezett, eredeti olasz modernista tömeget megszabadították az elmúlt hetven évben hozzá- és ráépített deformációjától. Emellett különösen jól sikerült a bejárati oszlopcsarnok helyreállítása: a feliratok, a falfestmény, a vörösre színezett betétek lenyűgöző összhatást fogadja a vendégeket - írja a Termal Online. A Palatinus fürdő tehát jó példát mutatott műemlék korszerű helyreállításában.

A Palatinus fürdőForrás: BGYH Zrt.

A Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő 1919 óta üzemel, de véglegesen 1921-ben nyitott meg három medencével és egy dunai, úgynevezett kosaras uszodával. Azonban népszerűségének köszönhetően 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült az azóta is népszerű hullámmedence. 2017 óta a fürdő már egész évben nyitva tart. Nyári szezonon kívül a beltéri medencék mellett egy kültéri termálmedence és egy kültéri, 26 fokos úszómedence is várja a vendégeket.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek