Agyevő amőba miatt halt meg egy hullámmedencében szörföző férfi

  Egy 29 éves férfi meghalt Texas állam egyik fürdőkomplexumának hullámmedencéjében, miután a szervezébe jutott egy agyevő amőba. Fabrizio Stabile szeptember 16-án, vasárnap elviselhetetlen fejfájásra panaszkodott, másnap már ki sem tudott kelni az ágyból, képtelen volt az összefüggő beszédre, ezért édesanyja kórházba vitte - írja cikkében az Independent.

  Forrás: GTbov / Shutterstock

  A kórházban egy komplex szűrővizsgálaton esett át, majd egy olyan tesztet is elvégeztek rajta, amelyből kiderült, hogy szervezetébe agyevő amőba jutott, amely gyorsan fertőzve a férfi agyának sejtjeit, hatalmas pusztításba kezdett. Az agyhártya és az agyvelő gyulladását okozó amőba általában természetes vizekben fordul elő, és rendszerint halálos kimenetelű fertőzést okoz az orrlyukon keresztül az emberi szervezetbe jutva. A fiatal amerikai férfin már a gyógyszerek sem segítettek, négy nappal a kórházba kerülését követően meghalt. A hivatalos diagnózis szerint halálát agyevő amőba, tudományos nevén Naegleria fowleri okozta.

  Az esetet követően a medencéből vízmintát vettek, és azonnal bezárták az intézményt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek