Termálvízre bukkantak az V. kerületben

  Termálvizet találtak az V. kerületben a Vadász utcai sportközpont építése során. A 800 méter mélyről származó termálvíz ráadásul nemcsak fürdőzési, hanem fűtési célra is alkalmas - írja az MTI.

  Termálvizet találtak az V. kerületben, illusztrációForrás: shutterstock

  A termálvízről kiderült, hogy közepesen magas oldott ásványi anyagokat tartalmazó, hidrogén-karbonátos víz, amely a szakemberek szerint nagyon jó minőségnek számít. A kitermelhető víz hőmérséklete 58 Celsius fokos, amely kiváló a jövendőbeli termál medencék feltöltéséhez.

  A belvárosi önkörmányzat mintegy egy évvel ezelőtt jelentette be a Vadász utcába tervezett multifunkcionális sportközpont megépítését, ahol most már biztos, hogy a tornaterem és a fitneszközpont mellett

  lesz úszómedence, termál medence és welness központ is szaunákkal.

  A közreadott sajtóanyag szerint a létesítmény az elkészülte után a szabadidősportot és nem a versenysportot szolgálja majd, a célközönségbe minden sportolni vágyó beletartozik, az óvodástól a nyugdíjas korú látogatóig.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!