Tudni szeretnék, hol épül új strand a pesti oldalon? Mutatjuk!

A Józsefvárosi pályaudvar területével már akkor kezdeni akartak valamit, mikor 13 éve megszüntették minden funkcióját, valamint 2013-ban bezárták az itt letelepedett piacot. Az új koncepciótervek szerint azonban egy szabadidőpark, illetve annak a részeként egy tízmedencés fürdő épülne a 3 hektáros területen.

A sokáig elhanyagoltan álló, kihasználatlan, barnamezős terület kiváló adottságokkal rendelkezik; olyanokkal, ami egy strand és gyógyfürdő, illetve egy szabadidő- és sportpark kialakításához szükséges – írta az MTI.

Forrás: iho.hu / (Vörös Attila) / Pestpilis

A fürdő létesítésére vonatkozó terveket egy sajtótájékoztató keretein belül jelentették be. A szabadidő-, sport- és kulturális központ egyik részeként tervezett fürdőt egy gyűrű formájú épülettel, közepén nyitott udvarral, és tíz medencével álmodták meg. A létesítményben helyet kapna egy gyógyászati részleg, egy egész évben működő élményfürdő – kinti és benti medencékkel –, egy gyerekrészleg, szaunák, gőzkamrák, nyári strandrész, illetve a szükséges kiszolgáló helyiségek. A tervek szerint az egész vizes komplexum 5800 négyzetméteren épül, és 450 fő befogadására képes.

Vannak még részletek a látványtervekből, kattintson!Forrás: Jozsefvaros.hu

A terület érdekessége, hogy a közelmúltban készült hévízbeszerzési szakvélemény szerint 1300-1400 méter mélységben 70-72 fokos hőmérsékletű víz található itt, ennek összetétele pedig gyakorlatilag megegyezik a Széchenyi és a Paskál fürdő alatt lévő vízzel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek