Gyerekstrandot nyitottak Bécsben, ahol csak a felnőttjegyért kell fizetni

  Három évig épült, a napokban adták át az osztrák főváros tizenegyedik családi strandfürdőjét, az Einsiedlerbadot. Az új strand Bécs 5. kerületében, az Einsiedlerparknál található, ahol három gyerekmedence, egy 940 négyzetméteres napozórét, öltözőkabinok, mosdók és büfésor várja a
  fürdővendégeket - olvasható a Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében.

  Az Einsiedlerbad megnyitójaForrás: PID / Martin Votava

  Az új családi strandot ötmillió eurós ráfordítással alakították ki a korábban itt található szaunafürdő átépítésével és kibővítésével. A költségeket a kerület, illetve a strandfürdő vállalta magára. Bécsben 1917-ben nyitották meg az első gyermekstrandot a Wienfluss hütteldorfi duzzasztó-medencéjében. Az osztrák főváros első gyerekeknek szánt szabadstrandja, ahol ingyen lubickolhattak, annyira népszerű volt, hogy a város vezetése az első világháború után további gyerekstrandok létesítéséről döntött.

  1972 júniusában, Donaustadtban adták át Bécs negyvenedik gyerek-szabadstrandját, hogy – további 30 létesítménnyel együtt – hamarosan bezárják. A 70-es, 80-as években ugyanis megjelentek a nagy, sokkal nagyobb kínálattal rendelkező strandfürdők, amelyek elszipkázták a fürdővendégeket. Így a felújításra szoruló gyerekstrandokat – ahova csak 14 év alattiak mehettek be – inkább sorra bezárták.

  1998-ra tíz ilyen gyerekfürdő maradt, amelyeknek végül a megőrzése mellett döntött a város, és üzemeltetésüket átadta a kerületeknek. Végül 2003-ban a felnőtt kísérőknek is megengedték a belépést, és átnevezték családi strandfürdőkre a létesítményeket. Ezek sajátossága, hogy nincsenek mély medencék, a 14 év alatti gyerekek pedig ingyen mehetnek be. Viszont a 15 évnél idősebbeknek és a gyerekkísérő nélküli felnőtteknek tilos a belépés.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!