Apátsági wellness hotel nyílik Pannonhalmán

  99 szoba, Kneipp–szolgáltatásokra és az apátsági gyógynövénykultúrára épülő wellness részleg, 220 fős konferenciaterem kiegészítő funkciókkal, egy étterem és egy látványsöröző épül Pannonhalmán. Megkezdődött a Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galéria műemlékileg védett épületegyüttesének áttervezése és bővítése négycsillagos superior besorolású szállodává - írja a Turizmus Online.

  LátványtervForrás: Marriott

  A Pannonhalmai Főapátság tulajdonában lévő épületben jelenleg kiállítóterek, konferenciaterem és a PAUSA Apátsági Cukrászda található - ezeknek egy részét áttervezik, más részét megtartják eredeti funkcióikban. Nagy hangsúlyt fektetnek a megújuló energiák használatára: geotermikus fűtésrendszer készül, az épületre napkollektorok kerülnek, az udvarokban található kutak pedig a szálloda egyes tereinek vízellátását biztosítják majd. Egyedi környezetet hoznak létre a jelenlegi állandó kiállítás tereiből kialakított tárgyalókban, amelyekben egyedülálló módon a főapátsági műkincsgyűjtemény egy-egy darabja köré hangolják a helységek belsőépítészetét.

  Marriott hotel, látványterv, PannonhalmaForrás: Marriott

  A szállodai brandra a legnagyobb és legismertebb almárkák tucatjait tömörítő szintén amerikai Marriott szállodalánccal kötöttek az idei év végével egy hosszú távú megállapodást. A Marriott márkák közül, az Autograph by Marriott kollekciót választották ki, amely a felső középkategóriát képviseli. A tervezett beruházással Magyarország első vidéki Marriott egysége és a régió egyik legszínvonalasabb szállodája jöhet létre. A hotel a tervek szerint 2020-ban nyílik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!