Álomszép szabadtéri medencék havas hegygerinceken

Az osztrák, a svájci és néhány olasz sípályán már javában tart a szezon, az időjósok szerint pedig a novembert jó eséllyel mi is egy kevés hóeséssel búcsúztathatjuk. És bár nem akkora mennyiséggel, mint az alábbi képeken látható, azért összegyűjtöttünk néhány vizes blokkot, amivel egy kicsit olvasóinkat is a télre hangolhatjuk.

Ausztriában tányér alakú jacuzziban

A tiroli Aqua Dome Hotelben a különleges hegyi wellness élményekre vágyók például egészen biztosan megtalálják majd számításukat. Tizenhárom medencében lubickolhatnak, a kétezer négyzetméteres szaunavilágban pedig kedvükre melegedhetnek, ha esetleg a termálvíz nem lenne elég. A szállodában összesen kétszáz elegáns szoba és lakosztály várja a pihenni vágyókat. És hogy mit lehet errefelé csinálni, ha elég volt a fürdőzésből? A szállodától alig 14 kilométerre található például Ausztria egyik legjobb sícentruma, a Sölden - Ötztal Arena.

A téli medence itt egészen új értelmet nyerForrás: Aqua Dome Hotel


A hegy lejtőinek nagy része az erdőhatár fölött fekszik, így aztán októbertől egészen május elejéig lehet rajta csúszkálni. A közel 150 kilométernyi összefüggő sípályán mindenki megtalálhatja a saját tudásának megfelelő pályarészeket. Egyébként itt húzódik Ausztria leghosszabb, 13 kilométer hosszú lesiklópályája is, melynek teteje 1800 méterrel magasabban van az aljánál - olvasható a helyről a Síelők.hu ismertetőjében. De számos szórakozóhely és még egy komplett hófalu is berendezkedett a környéken - programból, látnivalóból garantáltan nincs hiány.

Svájcban, hópaplanban

Szintén luxuskörülmények, ám az elegáns belső terek helyett már rusztikus, alpesi stílusú szobák és kültéri forróvizes medence csábítja a svájci Valais régióban található Le Crans Hotel&Spa vendégeit. A 2009 januárjában nyílt butikhotel hét szobát, hat lakosztályt és négy óriási apartmant rejt, a különleges dizájnról neves belsőépítészek gondoskodtak. A szálloda Le Mont Blanc nevű éttermét a Gault Millau étteremkalauz is ajánlja, borkínálatuk pedig a legkényesebb ízlésnek is megfelel.

El tudná itt képzelni az ünnepeket?Forrás: Le Crans Hotel&Spa


És bár a többség azt gondolná, hogy Svájcban télen csak és kizárólag síelni lehet, ez nincs így. Hogy mennyire nem, arról egy komplett cikkben emlékeztünk meg, ezt ide kattintva olvashatják el.

Olaszországban dézsában ülve

Domboldalra épített XIX. századi kastély, újragondolt római kori fürdőkultúra és a Dolomitokra néző, lélegzetelállító alpesi panoráma. Mindez a vastag hórétegbe ágyazott óriás melegvizes dézsákból, az épületet kívülről árokszerűen körbeölelő élményfürdőből és a feszített víztükrű medencékből egyaránt élvezhető, még a legnagyobb hóesésben is. A hatalmas birtok épületeiben a stukkókkal és freskókkal díszített szobák a masszázskáddal és a kandalló hatású hangulatfokozó lámpásokkal együtt éppúgy megférnek, mint a vastag gerendákkal megtámogatott, erdei lakra emlékeztető lakosztályok.

Melyik dézsát választaná?Forrás: QC Terme Bagni di Bormio Facebook


A Stelvio Nemzeti Park területén fekvő Bagni di Bormio Resort Courmayeur két nagyobb hotelből és spa központból álló üdülőkomplexum pont ilyen romantikafaktorral csábítja vendégeit. A birtok mintegy 35 kilométerre fekszik Alta Valtellinától, ahol egyébként 2005-ben az alpesi sí világkupát tartották – tesszük ezt hozzá kizárólag a sportszeretők kedvéért, még akkor is, ha tudjuk, sokan egy ilyen helyről csak nagyon indokolt esetben mozdulnának ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek