Saját spa részlege van a Porsche legújabb luxusyachtjának

Saját spa részlege van a Porsche legújabb luxusyachtjának.

A Porsche új szuperyachtját a szeptember 27-i Monaco Yacht Show-n mutatják majd be hivatalosan, de ahogy az lenni szokott, eljövetelét az előtte való napokban alaposan megszellőztetik, hogy amikor aztán robbannia kell a hírbombának, akkor robbanjon is rendesen. Pontosan így történt ezzel a hibrid yachttal is, amely az elmúlt napokban oda-vissza bejárta a világhálót a jelenleg elérhető néhány fotójával és látványterveivel együtt.

Galéria: Saját spa részlege van a Porsche legújabb luxusyachtjánakFotó: Dynamiq / Facebook

És ezek a hírek arról szólnak, hogy a hajó tervezésekor az autógyártó céget leginkább az mozgatta, hogy a nagy teljesítményű luxuskocsikkal járó életérzést egy kicsit átültethesse a tengeri jachtok világába. A képeket elnézve, ezzel talán nem is lesz gondja a majdani tulajdonosainak. A Gran Turismo 115 névre keresztelt hajó 35 méter hosszú, a Porsche márkára jellemző ródium metálszürke színre festették, meghajtásához pedig hibrid technológiát terveztek, amely 21 csomós sebességgel haladva is lehetővé teszi, hogy egyhuzamban megtegyen 3400 tengeri mérföldet viszonylag csekély üzemanyag-használat mellett - írja a Daily Mail.

Galéria: Saját spa részlege van a Porsche legújabb luxusyachtjánakFotó: Dynamiq / Facebook

A hajó fedélzetén komplett kis spa-részleget alakítottak ki, merülő, jakuzzis medencével, az enteriőr kialakítására pedig azt az olasz Minotti tervezőházat bízták meg, amelynek munkája egyébként a Szürke 50 árnyalata című filmben is felbukkan. Így kerültek a hajóra márványpanelek, szénszálas technológiával készült bútorok, és puha bőrszövettel bevont fotelek.

A Dynamiq luxusyacht-építő cég összesen hét példányt rakott össze a hajóból, amelyeknek ára a felszereltségüktől függően 13,9 vagy 16,7 millió dollár. Így aztán tulajdonosaik biztosak lehetnek abban, hogy nem találkoznak szembe minden második kikötőben hasonló luxuscsónakkal.

Fotó: Dynamiq / Facebook
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek