A béke szigetei: pompás nagyvárosi wellnesshotelek

Fényűző luxus Párizsban és Rómában, modern wellness Milánóban, feledhetetlen panoráma Barcelonában, és egy patinás fürdő Budapesten. Helyek, ahol csend, nyugalom és pihenés várja a nagyvárosi forgatagban.

 

 

Egy városlátogató nyaralás vagy hosszú hétvége sokszor kimerítő tud lenni. Na de nem akkor, ha az alábbi helyeken szállunk meg, vagy minimum a wellness-részlegük felkeresését betervezzük a programba. Ezúttal európai nagyvárosok pompás medencés-szaunás-jakuzzis hoteljeit gyűjtöttük össze.

Milano Boscolo Exedra SPA, Milánó, Olaszország

Milánó legnagyobb és legizgalmasabb wellnessközpontja a Boscolo Exedra Hotelben működik. A mindennap éjfélig nyitva tartó, hipermodern központ mintegy hatszáz négyzetméteren terül el, szaunákkal, törökfürdővel, vízeséssel, kezelőhelyiségekkel és egy úszómedencével rendelkezik. Az egész helyben a legkülönlegesebb, hogy a plafonon és a falakon Alien-hangulatú fényvisszaverő gömbök sorakoznak – a földöntúli élmény garantált.

Milano Boscolo Exedra SPA, Olaszország
Galéria: A hideg legjobb ellenszerei: Európa legdögösebb fürdői
(Fotó: Bosco Hotels)

 

Four Seasons Hotel George V Paris, Párizs, Franciaország

Azoknak, akiket egy kicsit is érdekel a luxusszállodák világa, vagy valaha is álmodoztak már arról, hogy Párizsba szervezik nászútjukat, biztosan nem cseng ismeretlenül a Four Seasons Hotel George V Paris neve. A hotel minden földi jóval felszerelt épületét 1928-ban emelték pár lépésnyire a legendás Champs-Elysées sugárúttól. Némelyik, XVI. Lajos korát idéző, fényűzően berendezett szobához és lakosztályhoz terasz is tartozik, ahonnan a fantasztikus párizsi panoráma – természetesen Eiffel-tornyostul – tárul fel előttünk.

Four Seasons Hotel George V Paris
Galéria: Álomspa
(Fotó: Hotelscombined)

 

És a zavarbaejtő pompa még tovább fokozható: például a szálloda két Michelin-csillagos éttermével, 50 000 palackot számláló borospincéjével, vagy a zseniális wellness-részlegével. Ez utóbbit egész Párizs legjobbjának tartják változatos szépészeti kezelései, jakuzzija, szaunái, gőzfürdője, masszázsai és pihenőszobája miatt. A hotel emellett gyönyörű, versailles-i kertek képével díszített beltéri medencével és edzőteremmel is rendelkezik.

Rome Cavalieri, Róma, Olaszország

Ami Párizsban a Four Seasons, az Rómában a Waldorf Astoria: a lánc Rome Cavalieri névre hallgató tagjában az előző szállodához hasonlóan magas szinten űzik a luxust. A hotel elképesztő panorámával, barokkos eleganciával berendezett szobákkal, teniszpályával és napozóterasszal várja vendégeit az örök városban.

Kültéri medence, Rome Cavalieri (nyugalom, van beltéri wellness-részleg is)
Galéria: Álomspa
(Fotó: Hotelscombined)

 

Aki nézett már nyáron várost a perzselő Rómában, az tudja, milyen komoly luxust jelent önmagában már az a tény, hogy a szálloda egy üde mediterrán parkban helyezkedik el. Pláne, hogy négy kül- és beltéri medencében és jakuzziban is felfrissülhetünk. De számtalan kezelés és masszázs közül is választhatunk, és jóga- vagy pilates órákon is részt vehetünk. A spa részleg területén egy ókori római stílusú pihenőteret alakítottak ki, ahol a párnázott díványokon heverve császároknak érezhetjük magunkat.

Radisson Blu Hotel, Berlin, Németország

A szálloda különlegessége, hogy míg szobáinak egy részéből a berlini dómra látunk rá, másik részéből egy 25 méter magas henger alakú, egzotikus tengeri akvárium élővilágát csodálhatjuk premier plánban. A hotel 427 szobával rendelkezik, melyek modernek, mégis otthonosak. A wellnessközpontban medence, különböző kezelések, személyi edzők, Kneipp-taposó, gőzfürdő és finn szauna várja a vendégeket.

Radisson Blu Hotel, Berlin
Galéria: Szoba kilátással
(Fotó: Hotelscombined)

 

Gran Hotel La Florida, Barcelona, Spanyolország

Barcelonában, a Tibidabo régi vidámparkjától öt percnyire található Gran Hotel La Floridában wellnessrészleg, jakuzzi, beltéri és kültéri medence és szauna várja a vendégeket. Az épületet 1924-ben álmodta meg Andreu doktor, aki Barcelona legjobb szállodáját akarta a város legszebb telkén megépíteni. A polgárháború idején katonai kórház üzemelt itt, majd az ötvenes években nyerte vissza régi pompáját. Más korabeli hírességek mellett Ernest Hemingway is a szálló vendége volt. 1979-ben végül bezárták az addigra igencsak elöregedett hotelt. 2001-ben nyitott meg újra, immáron luxus-butikhotelként. A felújításkor igyekeztek megőrizni a korabeli eleganciát, ahol pedig erre nem volt mód, modern megoldásokkal egészítették ki a szállót.

Gran Hotel La Florida, Barcelona
Galéria: Szoba kilátással
(Fotó: Hotelscombined)

 

Gellért fürdő, Budapest, Magyarország

Nem lenne teljes a gyűjteményünk magyar versenyző nélkül. Mi a Gellért Gyógyfürdőt választottuk a gyönyörű szecessziós épülete miatt (melyben ugye szálló is található, igaz, nem ugyanaz üzemelteti, mint a fürdőt). Na jó, meg egy kicsit azért, mert Ryan Gosling is itt szeret ázni, szigorúan öltönyben! Bár 1918-ban nyílt meg, de a mai Gellért fürdő területén feltörő "csodahatású" forrásokról már a XV. századból is találtak feljegyzéseket.

 

Gellért fürdő, Magyarország
Galéria: A hideg legjobb ellenszerei: Európa legdögösebb fürdői
(Fotó: Gellért fürdő)

 

A későbbiekben a törökök is kedvelték, mivel nagyobb és forróbb vizű volt, mint a korabeli budai fürdők. A XVII. században Sárosfürdőnek nevezték a medencék fenekén leülepedett, a forrásvízzel feltörő finom forrásiszap miatt. A pompás fürdőtér helyett az építészetileg sokkal kevésbé látványos, ám annál érdekesebb föld alatti világot is bejártuk már. Eljutottunk a Gellért ősforrásához, és a fürdő alatt húzódó alagútrendszerbe is lemehettünk. Föld alatti kalandjainkról itt olvashat tovább.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek