Vizes történelmi játszótérrel szerelik fel a ceglédi fürdőt

Vizes blokkokkal kombinált, digitális játszóteret építenek ki a ceglédi fürdőben, hogy tényleg játszva lehessen majd megismerni a város nevezetességeit.

Különleges vizes játszóteret épít fel a Ceglédi Termálfürdőben egy hazai vállalkozás, ráadásul teljesen ingyen. A vízi élményelemek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Eleven Kft. a május 27-28-i hétvégéig, vagyis a gyermeknapig teljes funkcionalitásában át is adja a vizes játszóteret - írja a Termálonline. (Az Eleven Kft. tervezte és építette a Harkányi fürdő csúszdaparkját is, amelyre nyártól már nem kell külön jegyet venni.)

Ceglédfürdő.hu

 Még Kossuth beszéde is hallható

A játszóteret azonban nem egy műanyag játékokkal telepakolt medenceként kell elképzelni, hanem egy olyan komplex berendezésként, ami játékos tanulási lehetőséget biztosít a fürdőbe látogató gyerekeknek. A vizes játszótéri berendezés elektronikáján, az internetes és digitális alkalmazásokon, a digitális érintő képernyőkön és vezérlő panelokon keresztül láthatóvá válnak a vizes játszótéren Cegléd város századfordulós képei és eseményei.

Megjelenik majd Rónay János bádogosmester kannagyára, láthatóak lesznek a városban működő Jedlik Ányos-féle, ma már a hungarikumok sorában lévő szikvízüzemek. Hallhatóvá válik Kossuth Lajos 1848. szeptember 24-i híres ceglédi toborzó beszéde, a játszótéri alkalmazásokon keresztül pedig még a ceglédi 100-as küldöttség turini látogatásának virtuális eseményeibe is be lehet majd lesni. És ha a kérdésekre helyes válaszok születnek, akkor feltör a víz a ceglédi főtér szökőkútjából, víz csordul ki a híres ceglédi kanna szájából, és még a buborékok is megjelennek a ceglédi savanyúvizes palackban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek