Mi az a spa élmény, amit csak Budapesten kaphat meg egy nálunk forgató filmsztár?

Milyen kizárólag Budapestre kifejlesztett arc- és testkezelések közül választhatnak a város legújabb ötcsillagos luxusszállodájában vendégeskedő világsztárok? Hogyan juthatunk be ide akkor, ha egyébként szobát nem foglalunk? – A Travelo a The Ritz-Carlton Budapest hotel új wellness részlegében nézett körül a megnyitó után.

A 2016-ban megnyílt ötcsillagos The Ritz-Carlton Budapest hotel idén márciustól egy új wellness részleggel és – a hotellánc világszerte minden szállodájában elérhető szolgáltatásai mellett – két egyedi, csak a budapesti vendégek számára kialakított kezeléssel várja a vendégeit. Ezek közül az egyiket tesztelte a Travelo is, mikor megnézte Budapest legújabb spáját a Deák téri luxushotel nyolcadik emeletén.

Forrás: Travelo

Az egyesült államokbeli székhelyű Ritz-Carlton cég ma harminc országban összesen kilencvenegy hotelt üzemeltet. A budapesti szállodát egy teljes felújítás után 2016 tavaszán nyitották meg abban a Deák téri épületben, ahol előtte másfél évtizeden át a Le Meridien hotel üzemelt. A szállodának otthont adó Adria-palota száz évvel ezelőtt egy biztosítótársaság székhelyének épült. Ma 170 szoba és 30 lakosztály található benne.

A felújítás során végig az volt a szempont, hogy a belső terek és a berendezések egyszerre mutassák meg a hotel eredeti stílusát, és megfeleljenek a modern luxusutazók elvárásainak. Így egyedi, art-deco hangulatú bútorok készültek a szobákba, és ilyen stílusban alakították ki a közösségi belső tereket is a belsőépítészek. A hotel két legfelső emeletén találhatóak a legmagasabb kategóriába tartozó szobák és lakosztályok, az ezekben lakó vendégek számára fenntartott lounge, és itt nyílt meg most március elején Budapest legújabb luxus spája is. Az edzőterem, a medence, a gőzkabin és a szauna héttől este tízig tart nyitva. A spa kezelésekre bejelentkező külsős vendégek azonban szállodai tartózkodás nélkül is igénybe vehetik ezeket a szolgáltatásokat a kezelést követő két órában.

Fotó: Ritzcarlton.com

A Ritz-Carlton-lánc minden spa részlegében a 99%-ban természetes alapanyagokból készülő, brit luxusmárka, az Espa termékeivel dolgoznak. Nekünk már a kozmetikus mesélt arról, hogy egy-egy kezelés menete milyen szigorúan összeállított sorrendet követ. Mégpedig azért, hogy a budapesti spában pontosan ugyanazt az élményt kapjuk, mint például a hotellánc New York-I vagy tokiói szállodájában.

Vannak azonban minden szállodában egyedi, az adott város által ihletett kezelések is. A The Ritz-Carlton Budapestben két ilyen kezeléscsomag közül választhatnak a luxus spa vendégei. A Royal Palace Ritual egy 130 perces, a teljes test tengeri sós és aromaolajos hámlasztó kezelését jelenti, amit aztán egy lávaköves masszázs követ. A Serenity on the Danube pedig egy 100 perces, arc- és testmasszázsból álló kezelés. Mi az utóbbiba kóstolhattunk bele.

A kezelésekre legalább 45 perccel korábban kell érkezni. Ha még korábban jövünk, használhatjuk az edzőtermet, a medencét, a jacuzzit, a gőzfürdőt és a szaunát is. Ha pont időben érkezünk, akkor a háromnegyed óra nagyjából el is telik a részletes egészségügyi kérdőív kitöltésével, az átöltözéssel és a kezeléshez használt készítmények kiválasztásával.

Utóbbi egy egészen intuitív élmény, ami szembemegy az általános wellness-gyakorlattal. Legtöbbször ugyanis arc- és testkezelésekre is úgy érkezünk, hogy már előre, a bejelentkezés pillanatában kiválasztjuk a kezelés típusát. Mert tudjuk, hogy a kezelés, amire megyünk, ellazító vagy inkább felpezsdítő lesz. Ezt sokszor hetekkel korábban, amikor időpontot foglalunk, meg kell mondanunk. Ezzel szemben itt csak közvetlenül a kezelés előtt kell választanunk. És akkor sem tudatos szinten, hanem az intuíciónk segítségével: hagynunk kell, hogy az orrunk vezessen minket. A felajánlott masszázsolajokból és arcszérumokból ugyanis szaglás alapján kell kiválasztanunk azt, amire az adott pillanatban leginkább nyitottak vagyunk.

Esetemben az orrom a kora reggeli időpont ellenére úgy döntött, hogy egy lazító masszázst szeretne. Nem hibáztatom érte. Ha az eszemre hallgatok – pont a kora reggel miatt – biztosan egy ébresztő, revitalising terméket választottam volna. De egyáltalán nem bántam meg, hogy ezúttal az orrom vezetett. Az arcszérumnál ráadásul már más szempontok alapján döntött a szaglásom is: nem egy lazító, hanem egy feszesítő szérumot választott a kezelés alapjának. Ennél a döntésnél sem tudom hibáztatni, rám is fért az egész hetes hajsza után egy kis feszesítő-lifting hatás.

A kezelés megkezdése előtt hasonlóan kell kiválasztanunk még az arctonikot is. Egy ponton pedig a tudatunknak is megengedhetjük, hogy döntsön, nem kell az orrunkra hallgatni például a maszk kiválasztásánál. Ha viszont itt sem akarunk tudatos döntést hozni, az UV-fénnyel dolgozó Skin Vision Lamp szó szerint rávilágít bőrproblémáinkra, a kozmetikus pedig ez alapján segít választani, hogy milyen maszk alatt pihenjünk majd a kezelés végén egy tíz percet.

Fotó: Ritzcarlton.com

A lazító hatású teljes testmasszázs után az arckezelés következik. Közben a kozmetikus-masszőr a kezelőágyat minden fázisnál egy automata rendszer segítségével a megfelelő magasságba és szögbe állítja. Az ágyban a kényelmünk érdekében kellemes derékmelegítő fűtés is működik.

Az arckezelés olyan sok lépésből áll, hogy lazulás közben szinte képtelenség is megjegyezni mindet. De a háromszoros tisztítás egy olyan lépéssorozat, amit a különleges illatú és állagú krémek miatt mégis könnyen megjegyez az ember. Ennek a legizgalmasabb lépése a bőrradírozás. Az ehhez használt anyag szintén a testre bízza a döntést: addig kell a bőrradírozást folytatnia a kezelőnek, ameddig a benne lévő jojobamagok fel nem szívódtak az arcbőrben. (Ameddig ugyanis ezek a pici, sárgás fehér színű gyöngyök az arcon vannak, addig - a készítmény alkalmazási mutatója szerint - a bőrradírozás nem teljes.)

A kezelés során a következő igazán egyedi élmény az arcmasszázs után jön, mikor a kozmetikus felkeni az arcmaszkot. Ennek legalább tíz percig kell az arcon maradnia, de ez idő alatt sem fogunk unatkozni, pláne, ha a hajunkat sem féltjük egy izgalmas pakolástól. (Erre a kezelésre a legjobb, ha nem frissen mosott-szárított frizurával érkezünk.) A rózsaszín iszappakolás, amit a fejbőrünkbe és a hajunk teljes hosszába belemasszíroz a kozmetikusunk, univerzális krém: használható testápolóként, nyugtatja a bőrirritációkat, a hajunkat pedig puhává és rugalmassá varázsolja, mintha abban a pillanatban jöttünk volna a fodrászunktól.

Az összes pakolás lemosása után javasolt eltölteni kétszer tizenöt percet a szaunában, hogy az összes hatóanyag a lehető legmélyebb bőrrétegig eljusson. Ehhez kérhetünk jeget is. Mire az első körrel végeztünk a szaunában, egyből az előtérbe bekészített jeges vödörben találjuk a jégdarabokat. A legjobb hatás érdekében masszírozzuk át vele magunkat, majd a maradékot vigyük be a második körre a szaunába, és rakjuk a szaunalepedőre, a gerincünk vonalába, hogy „megbolondítsuk" kicsit az idegrendszerünket a vegyes hőhatással. Ez is a hotel kozmetikusainak tanácsa. Érdemes megfogadni, izgalmas élmény. Mi legalábbis megfogadtuk, ezentúl – ha időnk engedi – mindig így indulunk majd neki a szaunázásnak.

Forrás: Travelo

A Serenity on the Danube kezelés ára 43 800 forint, a másik, kizárólag a budapesti Ritz-Carlton számára kifejlesztett Royal Palace Ritual kezelésé pedig 56 800 forint. A kezelésekre időpontot foglaló külsős vendégek a spa egyéb szolgáltatásait (edzőterem, medence, gőz és szauna) is térítésmentesen vehetik igénybe. Azoknak pedig, akik gyakori látogatást terveznek, a spa tagság is érdekes opció lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek