Miért jó szakéban fürödni? És zöld teában?

Miért jó szakéban fürödni? És zöld teában?

Amikor az ember olyasmit hall, hogy mondjuk vörösboros testmasszázs, azonnal érzi, hogy ilyen lehet a mennyország. A japánok azonban még tovább vitték ezt az élményt – írta a Condé Nast Traveler.

Az orvosok és gyógyszerészek immár külsőleg és belsőleg is ajánlják (persze csak mértékkel): ez a szakéFotó: Monkey Business Images / Northfoto

A Lonely Planet adott először hírt arról, hogy minden hónap 26-án 18 japán ryokan, azaz hagyományos fogadó teszi lehetővé a rizsborban való fürdőzést, szaké-alapú testkezeléseket és talpmasszázst is kínálva az élményhez. Most azonban azt is megtudhattuk, hogy a szakéban való fürdőzés nemcsak luxusélmény, de egészséges is.

Az erjesztett rizsitalban található aminosavakat és kojisavakat hidratáló, bőrpuhító és -élénkítő hatásuk miatt öregedésgátló szépségipari termékekben is felhasználják. Egy legenda szerint a gésák is szakéval kenték be a bőrüket, mielőtt felvitték volna magukra a sminket. A rizsborban való megmártózás állítólag akkor a legkellemesebb, ha fürdőzés közben meleg szakét iszogatunk. A vízbe viszont nem kell sokat önteni belőle, mert nem az a cél, hogy alkoholszagúan szálljunk ki a fürdőből.

Hakonéban nagyon dívik az eper- és málnaszörpös fürdő isFotó: Keizo Mori / Northfoto

Ha a szakéban való fürdőzés önmagában nem hoz lázba bennünket, érdemes tudni, hogy Hakone Kowakien Yunessun (más néven Hakone-machi) fürdővárosban egész üdülőparkot hoztak létre a különleges fürdőknek szentelve: itt zöld teában, kávéban, szakéban és vörösborban csobbanhatunk, és természetesen szájon át is fogyaszthatjuk a nedűket. A kutatások azt mutatják, hogy a fenti italok fogyasztása számos betegséget segít megelőzni, például a csontritkulást, a cukorbetegséget és a szívinfarktust.

Fürdőzés tésztás vízben... levesben? Hakone egy további attrakciójaFotó: Northfoto

 

Csokis testkezelés HakonébanFotó: UPI Photo / eyevine / Northfoto
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek